Bratstvo nadigralo Turbinu i u ponovljenom meču

Prva liga FBiH, 4. kolo

Bratstvo nadigralo Turbinu i u ponovljenom meču

E. Škorić

Bratstvo je u Gračanici bez problema, rezultatom 3:0, savladalo Turbinu u jedinoj nedjeljnoj utakmici 3. kola Prve lige FBiH.

Bratstvo je jučer ugostilo Turbinu i vodilo je 2:0 na poluvremenu, no meč je prekinut zbog kiše i nevremena, pa je pomjeren za danas i to, zbog pravila, morao se igrati od prve minute i rezultata 0:0.

No, opet su Gračanlije bile daleko bolje od gostiju iz Jablanice. Mrežu novog prvoligaša načeo ej Rijad Pljevljak u 14. minuti, da bi Husejn Puturalić s pogocima u 18. i 27. minuti riješio sve dileme oko pobjednika.

Za Bratstvo je ovo bio drugi trijumf i sa šest bodova zauzimaju treće mjesto, dok je Turbina 12. sa tri boda. 

Bratstvo - Turbina 3:0 (Pljevljak 14, Puturalić 18, 27)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bratstvo: Hamzabegović, Pantić, Salkić, Šuša, Suljić, Omerović, Pljevljak, Puturalić, Vehabović, Kadić, Delić. 

Turbina: Čilić, Kadić, Ovnović, Vila, Šćuk, Husrep, Kudra, Makan, Kazić, Fejzić, Ramić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.