Bratstvo slavilo u Lukavcu i ostalo u igri za Premijer ligu

Velika pobjeda izabranika Denisa Sadikovića

Bratstvo slavilo u Lukavcu i ostalo u igri za Premijer ligu

A. Beganović

U posljednjem susretu 22. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine fudbaleri Bratstva iz Gračanice u Lukavcu su savladali Radnički (2:1) te su tako ostali u igri za plasman u Premijer ligu.

Do veoma važne pobjede u borbi za Premijer ligu stigli su izabranici Denisa Sadikovića, koji s obzirom na raspored imaju realne izglede da se domognu elitnog ranga takmičenja.

Već u 3. minuti Bratstvo je preko Pantića zaprijetilo domaćim, no nije bilo gola. U 21. minuti Omerović dobro šutira i dovodi goste iz Gračanice do prednosti.

Tri minute prije odmora Putaralić izlazi sam pred golmana domaćih i matira ga za sigurnih 2:0. U drugom dijelu domaći su bili nešto bolji, a bolju igru krunisali su pogotkom u 66. minuti kada je Mace glavom matirao gostujućeg golmana.

Do kraja susreta domaći su pokušavali doći do izjednačenja, no nisu uspjeli, a treba dodati i da je u 86. minuti isključen trener Radničkog, Darko Vojvodić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije