Bratstvo srušilo Slobodu, Jedinstvo usamljeno na vrhu

Prva liga Federacije

Bratstvo srušilo Slobodu, Jedinstvo usamljeno na vrhu

M. Šljivak

Nakon 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine bihaćko Jedinstvo je ponovo usamljeno na vrhu tabele. Bišćani su na domaćem terenu savladali Radnički, dok je tuzlanska Sloboda poražena u Gračanici.

Bratstvo - Sloboda 2:0

Derbi susret 21. kola Prve lige Federacije BiH odigrali su u Gračanici Bratstvo i Sloboda, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu od 2:0.

Prvu priliku na utakmici je imala Sloboda. Redžepi je dobro šutirao s vrha kaznenog prostora, ali je Mitrović sjajno odbranio. Potom je Bratstvo imalo dvije velike prilike, no istakao se odličnim odbranama Adnan Hadžić. 

Finiš prvog poluvremena donio je gol u mreži Tuzlaka. Za prednost Bratstva od 1:0 pogodio je Diabang, a vodstvom domaćeg tima od 1:0 se otišlo na odmor.

Na samom otvaranju drugog poluvremena domaći tim je povećao prednost. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Suša za prednost Bratstva od 2:0.

Nakon što su primili dva pogotka, Sloboda je preko Krpića propustila dvije velike šanse. Sjajan je na golu bio Romeo Mitrović. Uzvratili su domaći preko Šmigalovića, no napadač domaćih je bio neprecizan, te je na kraju ostalo 2:0 za Bratstvo.

Jedinstvo - Radnički 1:0

Jedinstvo je u Bihaću s 1:0 savladalo ekipu Radničkog iz Lukavca...

Od samog početka utakmice domaći sastav je dominirao. Napadačka igra im se isplatila u petoj minuti kada je Uroš Stojanov pogodio nakon kornera za prednost od 1:0. 

Nakon postignutog gola Jedinstvo je nastavilo s napadima. U 35. minuti su imali veliku priliku, ali je ovog puta Stojanov promašio iz dobre pozicije, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima. 

Jedonstvo je napadalo i u nastavku. Stvarali su prilike, ali nedostajala je dobra završnica, te je ostalo 1:0 za Jedinstvo.

Rudar Kakanj - Gradina 2:0 

U trci za Premijer ligu je i dalje ekipa Rudara iz Kaknja, koja je savladala na svom terenu Gradinu s 2:0. 

Gradina je svoju mrežu uspiješno čuvala do 44. minute, kada je Bajro Spahić pogodio za prednost domaćeg tima od 1:0. Napadao je Rudar i u nastavku, a u 73. minuti su otklonjene sve sumnje oko pobjednika. Dosuđen je penal, a precizan je bio Mirza Spahić iz penala za sigurnih 2:0, što je bio i konačan rezultat susreta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga, 21. kolo:

Orašje - Iskra 5:0
Rudar - Gradina 2:0
Podgrmeč - Igman 4:2
Bratstvo - Sloboda 2:0
Jedinstvo - Radnički 1:0

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.