Brčkalić: Zvijezda je ekipa koja zaslužuje Premijer ligu

Crveno-bijeli slave jesenju titulu

Brčkalić: Zvijezda je ekipa koja zaslužuje Premijer ligu

E. Škorić

Zvijezda je jučerašnjom pobjedom nad Čapljinom (2:0) ostala na prvom mjestu poslije 15 kola.

To znači da će Gradačačni prezimiti kao lideri, a sinoć se u gradu Zmaja od Bosne slavila jesenja titula. Nisu na Banja Ilidži pretjerano optimistični bili pred sami početak sezone, no iz utakmice u utakmicu se vidjeli da mogu i da žele, da imaju kvalitet za više i sada su, nakon pola odigranog prvenstva, glavni konkurent za povratak u Premijer ligu BiH.

"Lijep je osjećaj završiti na prvom mjestu i ponijeti jesenju titulu. Kroz čitavo prvenstvo igramo dobro i nismo slučajno tu gdje jesmo. Mnogi su sumnjali, mislili su da nećemo uspjeti, ali pokazali smo da se možemo nositi s pritiskom i na proljeće ćemo ući još jači i bolji", kazao je Enes Brčkalić (28) za SportSport.ba, dodavši:

"Zvijezda zaslužuje da igra Premijer ligu i za sada je na dobrom putu. Naravno, moramo biti bolji nego što smo bili u prvom dijelu ako želimo ostati tu gdje jesmo".

Dobar posao na klupi crveno-bijelih radi Nermin Šabić, bivši  bh. reprezentativac kome je ovo prvi samostalni trenerski angažman.

"Svi ovdje cijenimo Šabića, kao trenera i kao čovjeka. Mislim da je Zvijezda napravila pun pogodak što ga je dovela, pošto je uspio za kratko vrijeme da napravi dobar tim i za nadati se da ćemo sarađivati i dogledno vrijeme i u Premijer ligi BiH. To je naš cilj i nećemo odustajati od njega", poručuje Brčkalić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dvadesetosmogodišnji Brčkalić je igrač desne strane i važan dio u ekipi Zvijezde, u koju je st igoa iz zvorničke Drine, a prethodno je igrao za Mladost iz Obarske, Borac Šamac, bio i u tuzlanskoj Slobodi, Gradini... U prvom dijelu sezone odigroa je 14 utakmica.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi