Bradarac: Ako se ne usvoji novi Statut, prijeti gašenje

Predsjednik Skupštine NK Čelik

Bradarac: Ako se ne usvoji novi Statut, prijeti gašenje

D. Kurbegović

Sutra će na stadionu Bilino polje u Zenici od 18:30 sati održati, prema mišljenju mnogih, historijska sjednica Skupštine NK Čelik. 

Na istoj bi se trebalo prije svega razmatrati o usvajanju novog Statuta po članskom modelu jedan član-jedan glas, a zatim i birati predsjednik kluba. Kandidati za predsjednika kluba su Ševko Adilović i Selvedin Šatorović.

Uoči sutrašnje sjednice razgovarali smo s predsjednikom Skupštine kluba s Bilinog polja Damirom Bradarcom, koji je za SportSport.ba dao svoje mišljenje glede novog statuta, te budućnosti kluba.

"Otvoreno kažem da sam za novi Statut kluba kao predsjednik Skupštine NK Čelik i ovom prilikom apelujem na delegate da se sutra svi odazovu na sjednicu. Oni moraju da budu društveno odgovorni jer se sutra rješava jedan od simbola Zenice. Napokon bi mogli imati navijače na tribinama, te klub s potpisanim reprogramom duga, te da tako pokažemo cjelokupnoj bh. javnosti da mi nismo svakakav, nego poseban klub. Ako se sutra ne usvoji Statut onda ću ja prvi otići i podnijeti ostavku, a vjerujem da klubu prijeti gašenje. Novim Statutom rješavamo suštinski problem kluba, svi zajedno moramo biti zreli i izvući klub iz krize. Uz podršku grada možemo stati na zdrave noge" ističe Bradarac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podršku novom Statutu dao je i gradonačelnik Zenice.

"Delegati imaju odgovornost za članstvo u ovoj Skupštini i moraju dobro razmisliti sutra kakav će potez povući. Oni trebaju da znaju da je gradonačelnik podržao ovaj Statut i da će Gradska uprava stati iza kluba samo u slučaju njegovog usvajanja. To je u ovom trenutku najbolje rješenje jer se svako može na civiliziran način kandidovati da budu u Skupštini ili Upravi kluba, ali će članovi kluba odlučiti ko će biti izabran. Mnogo se sastančilo u posljednje vrijeme, svi smo potrošeni i nadam se da ćemo sutra imati razloga za slavlje. Očekujem sutra što veći broj navijača da dođu ispred stadiona Bilino polje, znam da oni žarko žele promijene u svome najdražem klubu. Iskreno povratak navijača bila bi velika pobjeda za mene kada je u pitanju moj rad u Skupštini kluba. Nakon toga mislim da je moja misija završena, kada je u pitanju moj rad u ovom tijelu. Još jednom za kraj molim sve delegate, kandidate za predsjednika, navijače i medije da sutra svi na jedan civiliziran način uz uvažavanje svih strana izaberu najbolje rješenje" kazao je za SportSport.ba Damir Bradarac.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi