Brekalo: Odigrali smo sa puno emocija i zasluženo slavili

Stoper Viteza za SportSport.ba

Brekalo: Odigrali smo sa puno emocija i zasluženo slavili

S. Mlaćo

Vitez je u subotu slavio prvu pobjedu ove sezone Premijer lige BiH.

 Vitežani su sa 2:0 nadigrali Čelik, te sada kao i Zeničani imaju četiri pogotka. 

Mrežu gostiju načeo je Slavko Brekalo, stoper koji je u Vitez stigao iz Širokog Brijega, te vrlo brzo potvrdio da će biti veliko pojačanje za tim Ivice Bonića. Brekalo je 21. minuti pogodio mrežu Markovića i najavio pobjedu svog tima.

"Utakmica sa Čelikom je bila od izuzetnog značaja za nas i naravno da smo bili pod velikim pritiskom pred utakmicu. Pobjeda je bila imperativ i uz dobru igru smo to i ostvarili. Zadovoljni smo pobjedom, a istina je da smo mogli biti još efikasniji. No, pobjeda bez primljenog pogotka je zadovoljstvo za nas", kaže Brekalo za SportSport.ba.

Sretan je zbog pogotka.

"Drago mi je da sam bio okidač prema pobjedi, jer rani gol nam je dao dodatna krila. Ekipa je odigrala sa mnogo emocija i svi smo zaslužni za pobjedu", dodao je defanzivac Viteza.

Vitez se iz kola u kolo pojačavao i to se svakako osjeti na igri. Stiglo je nekoliko veoma kvalitetnih pojačanja, što daje nadu da će se Premijer liga i naredne sezone igrati na Gradskom stadionu u Vitezu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Novak, Peko, Vuković i još par mladih potencijala koje NK Vitez posjeduju sigurno daju novu dimenziju i kvalitet ovoj momčadi. Cilj koji se zove opstanak u ligi je mnogo realniji kad smo kompleirani sa kvalitetnim igračima i stručnim stožerom", dodao je na kraju razgovoru 27-godišnji Brekalo.

Brekalo je u Vitez stigao iz Širokog Brijega, a u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je svih osam utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi