Kadete čeka duel s Irskom

Brkić: Moramo se izdići iznad svega i biti još jači

E. Škorić

Težak poraz do Njemačke kadetski bh. reprezentativci polako zaboravljaju i mislima su na meču protiv Irske.

Marko Brkić, jedan od članova naše kadetske reprezentacije, smatra da je vrijeme za dobar rezultat nakon neugodnih 5:0 od Njemačke.

"Pokušat ćemo se dići poslije jako teškog poraza i pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat protiv Irske, kako bismo se u trećem kolu borili za prolaz", rekao je Brkić za SportSport.ba.

Narednu utakmicu BiH igra u nedjelju protiv Republike Irske, također u Kostreni i tu bi mogla pasti odluka.

"Nismo se ranije susretali, ali mislim da je Irska klasična otočka ekipa koja igra na duge lopte i čvrsto. Mogli bismo napraviti dobar rezultat ukoliko spustimo loptu. Pokušavmo što prije zaboraviti poraz od Njemačke. Idemo dalje, da se dignemo iznad svega i da budemo što jači. Ovo nam je velika lekcija za dalje", smatra Brkić, koji također dodaje da je 5:0 ipak nerealan rezultat.

"Sve što su šutnuli u gol, ušlo je. Više smo sami sebe dobili. Prvi gol nas je omeo, sami sebi smo bukvalno dali dva-tri gola", dodao je Brkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti