Brkić: Ovdje se živi za meč sa Sarajevom

Mladost želi u finale Kupa BiH

Brkić: Ovdje se živi za meč sa Sarajevom

A. Beganović

U okviru 4. kola Lige za ostanak fudbaleri Mladosti su na svom terenu nadigrali Vitez (4:1), te su tako praktično osigurali ostanak u društvu najboljih bh. klubova pa se u potpunosti mogu okrenuti za njih historijskom revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva.

Jedan od najboljih fudbalera Mladosti u ovoj sezoni, te sasvim sigurno i jedan od najboljih veznjaka u ligi, srbijanski internacionalac Goran Brkić, zadovoljan je partijama koje pružaju on i njegovi saigrači.

"Zadovoljni smo partijama koje pružamo. Morali smo imati koji bod više na svom kontu, no ne smijemo se žaliti. Protiv Željezničara i Zrinjskog smo pružili dobre partije ali smo izgubili identičnim rezultatom 1:0 iako po igri to nismo zaslužili. Ostavili smo dobar utisak, no to nam nije donijelo bolji rezultat. Osjećamo se dobro na terenu, od kako nas je preuzeo Husref Musemić igramo čvršće u sredini i doista smo zadovoljni", za SportSport.ba govori Brkić.

Srbijanski veznjak ne žali što je početkom sezone stigao u Mladost.

"Nisam se pokajao, klub je u ekspanziji. Osjeti se to na svakom koraku i to ne samo u klubu nego i oko kluba. Navijači koji nas prate su fenomenalni, na stadion dolaze sa porodicama i doista se ovdje osjećam kao kod kuće. Mogu se ovim putem zahvaliti predsjedniku i čelnicima kluba, te navijačima na sjajnom prijemu", govori veznjak Mladosti i dodaje:

"Liga je ujednačena, svako svakoga može pobijediti i to je dobro za fudbal. Problem predstavljalu loši tereni, pogotovo kada su loši vremeni uslovi i ako se po tom pitanju nešto promijeni siguran sam da će kvalitet biti još bolji".

Šest kola prije kraja prvenstva u borbi za titulu su Zrinjski, Željezničar i Sarajevo.

"Zrinjski ima bod prednosti i to može biti ključno, no po onom što sam osjetio na terenu, Željezničar je najveći favorit. Sarajevo ima nekih malih problema, ali ne treba nikad tako veliki klub otpisati. Biće zanimljivo, a ako moramo izabrati onda ću reći da će Željezničar biti prvak", ističe Brkić.

U srijedu je za Mladost historijski dan. Naime, nakon 1:1 na Koševu u prvom polufinalnom susretu Kupa BiH slijedi revanš, a Brkić vjeruje da on i njegovi saigrači mogu ispisati historiju kluba iz Doboja kod Kaknja.

"Na Koševu smo odigrali dobro i na kraju smo zasluženo stigli do pozitivnog rezultata. Iako igramo protiv velikog kluba imamo realne šanse za prolaz u finale. Ovdje se živi za taj susret i očekujem sjajnu amtosferu na tribinama. Naša prednost je umor igrača Sarajeva. Istina je da smo odigrali isti broj utakmica ali ne treba zaboraviti da Sarajevo nama dolazi nakon velikog derbija. Mislim da su igrači Sarajeva psihički i fizički više potrošeni od nas."

Dobre Brkićeve igre nisu ostale nezapažene, a prema riječima njegovog menadžera Admira Husarić ponuda za ovog veznjaka, kako od inostranih tako i od domaćih klubova ne manjka.

"Ugovorom za Mladost sam vezan do ljeta. Gode pohvale koje stižu sa svih strana, no vjerujte mi da ne razmišljam šta će biti nakon kraja sezone. Sve misli su mi okrenute prema susretu sa Sarajevom, a na ljeto ću razmišljati šta i kako dalje", zaključio je Brkić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi