Brkić: Sve osim tri boda za nas je neuspjeh

Mladost dočekuje Vitez

Brkić: Sve osim tri boda za nas je neuspjeh

D. Kurbegović

Ekipa Mladosti u četvrtom kolu traži svoju prvu pobjedu u Ligi za opstanak. Duel s Vitezom dolazi nakon sjajne predstave Musemićevih izabranika na Koševu u okviru prvog polufinalnog susreta Kupa BiH, gdje su Dobojani remizirali sa Sarajevom odigravši 1:1. 

U taboru Mladosti vlada sjajna atmosfera, a ekipa iz predgrađa Kaknja pobjedom želi ovjeriti opstanak u društvu najboljih u ovoj sezoni i u potpunosti se okrenuti duelu sa Sarajevom pred domaćom publikom kada će stadion u Doboju biti vjerovatno popunjen do posljednjeg mjesta. 

"Istina je da s ekipom Viteza nemamo dobar skor i vrijeme da je upišemo tri boda u domaćem prvenstvu sa kojima bi i definitivno riješili to pitanje opstanka, pa da se u potpunosti možemo okrenuti uzvratnom duelu sa Sarajevom. Dosta smo se potrošili u posljednjih nekoliko utakmica i vjerovatno će biti nekoliko promjena u odnosu na posljednji susret", rekao je trener ekipe Mladosti Husref Musemić pred duel s Vitezom.

Veznim redom Mladosti će u duelu s Vitežanima dirigovati sjajni Goran Brkić koji je u ovoj sezoni postigao osam golova i najbolji je strijelac Mladosti.

"Sve osim tri boda za nas bi bio neuspjeh u ovom susretu. Želimo tri boda iz duela s Vitezom kako bi se mirno mogli pripremati za uzvratni susret sa Sarajevom u srijedu, mislim da smo sposobni to i napraviti" rekao je veznjak Mladosti Goran Brkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Mladosti za duel s Vitezom: Velić, Galić, Laštro, Gačan, Isaković, Sušić, Brkić, Ramović, Kuzmanović, Šišić, Aganspahić.

Susret između Mladosti i Viteza igra se na MGM Farm Areni u subotu 15. aprila 2017. godine s početkom u 16:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti