Pojačanje Zeničana za SportSport.ba

Brković: Doveden sam u Čelik da postižem golove

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika polako popunjavaju praznine u igračkom kadru, koje su nastale nakon što su skoro svi najbolji igrači pronašli nove sredine. 

Od prošle sezone jedino su ostali Hećo, Pezer, Jusić i Salčinović, dok je neizvjesna i sudbina Marina Popovića, koji ima inostrane ponude.

Zeničani su jučer potpisali ugovore s dvojicom navalnih igrača. Danijal Brković i Jasmin Smriko predvodit će napad crno-crvenih u narednoj sezoni.

Nakon odrađenog treninga na Kamberovića polju razgovarali smo sa 25-godišnjim Brkovićem, od kojeg se očekuju golovi u narednoj sezoni.

"Odradio sam prvi trening s klubom, malo smo radili vježbe snage i istezanje, sve je dobro prošlo na početku i nadam se da će tako biti u narednom periodu. Iskreno, ne znam baš kakva je situacija ovdje u Zenici, ali ja obećavam da ću dati sve od sebe da budemo što bolje plasirani na tabeli", ističe Brković.

Igrao je za Velež, Željezničar i Olimpic, dolazak u Čelik je stepenica više u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U Olimpicu sam proveo dvije godine, prvu sezonu smo osvojili Kup, prošle smo jedva ostali u ligi i eto istekao mi je ugovor te sam napustio klub i došao u Zenicu nakon dogovora sa čelnicima kluba. Doveden sam u Čelik da postižem golove, ja ću dati sve od sebe da ih postignem što više i da budemo što bolje plasirani na tabeli", kazao je za SportSport.ba Danijal Brković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi