Brotnjo i dalje vodeći, velika gužva na vrhu

Druga liga FBiH grupa Jug

Brotnjo i dalje vodeći, velika gužva na vrhu

A. Beganović

Kompletirano je 17. kolo Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Jug nakon kojeg se situacija u vrhu tabele dodatno zakoplikovala.

Vodeći Brotnjo nije uspio slaviti na gostovanju kod Klisa (0:0), što je iskoristio drugoplasirani Igman koji je u Neumu savladao istoimenu domaću ekipu (2:1), pa je stigao samo na bod zaostaka za vodećom ekipom iz Čitluka. Golove za Igman na gostovanju u Neumu postigli su Amel Bajrić i Amel Graho, dok je za domaće pogodio Mateo Sentić.

Priliku da zasjedne na čelo tabele propustio je Tomislav koji pred svojim navijačima nije uspio savladati Turbinu (1:1). Gosti iz Jablanice poveli su u 12. minuti preko Belmina Bešića, da bi za konačnih 1:1 pogodio Marko Šteko u 68. minuti.

Blagaj i Sloga su podijelili bodove (1:1), dok je Stolac poražen na gostovanju kod Troglava (2:1). U duelu Posušja i Gruda, kao i Rame i Kupresa nija bilo golova, dok je Šujica u najefikasnijem meču kola savladala Kamešnicu (3:2).

Na čelu tabele se nalazi Brotnjo sa 34 boda, Igman i Tomislav imaju po bod manje, dok je Turbina četvrtoplasirana sa 31 bodom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi