Brotnjo jedini bez poraza, slavili Centar i Zrinjski

Premijer liga u futsalu

Brotnjo jedini bez poraza, slavili Centar i Zrinjski

E. Škorić

Minulog vikenda odigrani su svi susreti sedmog kola Premijer lige BiH u futsalu.

Malonogometaši Brotnja i dalje su jedina neporažena ekipa nakon što su u Tuzli savladali ekipu Bosna Kompred rezultatom 7:3. Goste je sa tri gola predvodio Anto Galić, dvostruki strijelac bio je Kristijan Pantić, a u strijelce se upisao i Mateo Kozarić, dok je Eldin Hadžialjević, igrač domaćih, postigao autogol.

Golove za tuzlansku ekipu postigli su Edin Muratović, Benjamin Avdić i Fehro Vejzović.

Leotar je u Trebinju savladao Nevesinje sa 6:2. Miljan Vico je bio strijelac čak četiri gola za Trebinjce, pogađao je i Vladimir Vadisavljević za Leotar, te Srđan Andrić.

U strijelce se kod domaćih, ali u vlastitu mrežu, upisao i Dušan Berak. Osim Beraka, koji je dakle postigao autogol, za Nevesinje je pogodio i Miloš Bulajić. 

U Vojkovićima je Tango ugostio ekipu Centar, a gosti su bili bolji na kraju u neizvjesnoj utakmici (3:2). “Centraši” su slavili zahvaljujući pogocima Anela Radmilovića, Davora Markovića i Nijaza Mulahmetovića. Za Tango je oba gola postigao Miloš Tanasković.

Igrači Kaskade iz Gračanice s 4:3 su dobili Čelinac u gostima, dok je Mostar SG u Banjoj Luci sa 2:1 poražen od Sokratesa. Duel Seljaka i Zrinjskog u Livnom okončan je pobjedom Mostaraca (5:3).

Na tabeli vodi Brotnjo sa 17 bodova, po 16 imaju Centar, Zrinjski i Tango, Kaskada ima 13, Bosna Kompred i Mostar SG po 10, Leotar sedam, Seljak i Sokrates po četiri, Čelinac tri, a Nevesinje je na dnu sa samo jednim osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.