Brotnjo ubjedljiv, golijada u Grudama

Druga liga Jug, 1. kolo

Brotnjo ubjedljiv, golijada u Grudama

E. Škorić

Ovog vikenda startala je nova sezona u Drugoj ligi Federacije BiH, grupa Jug. 

Blagaj je u u Tomislavgradu s 3:2 pobijedio domaću Šujicu u jednoj sjajnoj utakmici. Cerovina, Mazreku i Pobrić su pogađali za preokret gostiju iako je Šujica vodila sa 2:0 golovima Radošića i Pašalića u prvih 15 minuta.

Najefikasniji su bili igrači Brotnja, koji su u Čitluku razbili Slogu iz Gornjeg Vakufa s 4:0. Redom su pogađali Šarac, Džajić, Galiž i Sušac. U Grudama je istoimena domaća momčad postigla također četiri, ali i primila tri gola u duelu protiv Iskre. 

Kils je u Buturović Polju pogocima Bitevije s bijele tačke i Islamovića savlafdao Kamešnicu, kojoj je Omazić postigao utješni gol. U subotu su odigrana dva meča. Stolac je poražen od Posušja s 1:0, dok je Tomislavgrad remizirao sa Slogom (1:1). 

Druga liga FBiH - grupa Jug, 1. kolo:
Kupres - Višići 0:0
Šujica - Blagaj 2:3 (Radoš 7, Pašalić 14/ Cerovina 18, Mazreku 63, Pobrić 79)
Brotnjo - Sloga 4:0 (Šarac 59, Džajić 68, Galić 87, Sušac 89)
Grude - Iskra 4:3 (Ćorluka 13 - ag, Miloš 57, 59, Braćić 47, 62/ Frenjo 24, Kaplan 52)
Klis - Kamešnica 2:1 (Bitevija 3 - penal, Islamović 62/ Omazić 54)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.