Bučan: Bilo bi lijepo utišati Bijeli brijeg

Uoči revanš susreta polufinala Kupa BiH

Bučan: Bilo bi lijepo utišati Bijeli brijeg

A. Beganović

Fudbaleri sarajevskog Željezničara jutros su u Međugorju odradili posljednji trening uoči večerašnjeg revanš susreta polufinala Kupa Bosne i Hercegovine sa Zrinjskim.

Sarajevska momčad u prvom duelu slavila je sa 3:1. Sjajnu partiju u ovom meču pružio je Sead Bučan koji je postigao dva pogotka, a uoči večerašnjeg susreta Bučan smatra da je pred njim i njegovim saigračima teška utakmica, no ipak je uvjeren u plasman u finale Kupa BiH.

"Jutros smo odradili 'lagani' trening i mogu vam reći da je atmosfera u ekipi fenomenalna. Svi sa nestrpljenjem očekujemo početak utakmice i uvjereni samo da ćemo mi biti ti koji ćemo se na kraju radovati", rekao je za SportSport.ba Bučan i dodao:

"Svjesni smo značaja večerašnjeg duela. Prolaz u finale možda nas vodi u Evropu i ukoliko bi se to ostvarilo onda bismo u prvenstvu igrali dosta rasterećenije i siguran sam da bi onda pružali još bolje partije. Biće teško, Zrinjski je dobra momčad i ima prednost domaćeg terena, no ipak mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji, te da ćemo se plasirati u finale."

U prvom susretu ove dvije momčadi Bučan je pružio možda i najbolju partiju u plavom dresu. Postigao je dva pogotka, a trener Zrinjskog Dragan Jović sipao je komplimente na račun njegove igre.

"Pružili smo dobru partiju u prvoj utakmici. Meni se posrećilo da postignem dva pogotka, no sigurno je da su oni plod dobre igre cijele momčadi. Bilo bi lijepo večeras ponovo  pogoditi i 'utišati' Bijeli Brijeg i ukoliko mi šef pruži priliku daću sve od sebe kako bismo ostvarili plasman u finale", zaključio je Bučan.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.