Bučinski: Kroz Kup prema Evropi

Sportski direktor Krupe

Bučinski: Kroz Kup prema Evropi

Mihajlo Bučinski, sportski direktor Krupe raduje se četvrtfinalnom susretu s Rudarom iz Prijedora. U komšijskom derbiju očekuje dvije ugodne i lijepe za oko utakmice.

"Zadovoljni smo žrijebom, za protivnika imamo naše stare prijatelje. S obzirom na trenutno stanje, odnosno to da smo mi premijerligaši, a Rudar član Prve lige, preuzimamo ulogu favorita. Želimo se u što ljepšem svjetlu predstaviti publici u Prijedoru i nadamo se da idemo među četiri najbolje ekipe.

Favoriti smo, no nećemo potcijeniti Rudar, naš cilj je plasirati se u finale. Trebat će nam i malo sreće, ali vjerujem da imamo kvalitet za taj pothvat. U prvenstvu dobro stojimo, želimo što prije osigurati opstanak i po mogućnosti izboriti Ligu 6, a onda kroz Kup pokušati izboriti Evropu."

Da je Krupa jedna od najzdravijih sredina u BiH, s mnoštvom dobrih mladih igrača, govori činjenica da su uz Široki jedina ekipa iz četvrtfinala Kupa čiji su juniori također izborili četvrtfinale.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Naši juniori su prošlogodišnji finalisti Kupa, a i ove godine pružaju dobre partije, što govori plasman u četvrtfinale Kupa, ali i položaj na tabeli u prvenstvu (drugo mjesto). Ponosni smo na uspjehe juniora i želimo u budućnosti nastaviti s dobrim radom u omladinskim selekcijama. S obzirom da među osam najboljih nema Želje i Sarajeva, vjerujem da možemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh.", kazao je Bučinski.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi