Budućnost i Čapljina slavili važne pobjede, poraz Jedinstva

Timovi iz donjeg dijela tabele slavili pobjede

Budućnost i Čapljina slavili važne pobjede, poraz Jedinstva

S. Mlaćo

Nogometaši Budućnosti iz Banovića slavili su danas pobjedu nad Zvijezdom iz Gradačca (3:1), te ostali u igri za opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH.

Domaći su poveli u desetoj minuti kada je Muris Pirić matirao Emira Prljaču, ali samo jedanaest minuta kasnije poravnao je Himzo Hevešević.

Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena, a samo što je krenulo drugo poluvrijeme domaći dolaze u vodstvo. Eldar Kavazović je ušao u igru i u 47. minuti sa 11. metara matirao golmana Zvijezde.

Pobjedu Banovićana potvrdio je u 86. minuti Adnan Džinić.

FK Budućnost - NK Zvijezda 3:1 (1:1)

Čapljina je došla do veoma vrijednih bodova u Novom Travniku. Gosti su pokazali mnogo više od domaćina, te slavili 2:1. Vodstvo Čapljincima je donio Salko Jazvin sa 11. metara u 15. minuti, a isti igrač je na 2:0 povisio u 50. minuti. Konačnih 2:1 je postavio Enes Buljubašić u 55. minuti.

NK Novi Travnik - HNK Čapljina 1:2 (0:1)

Bratstvo iz Gračanice je nastavilo sa veoma dobrim igrama pod palicom Nusreta Muslimovića. Bratstvo je slavilo 2:0 nad Jedinstvom iz Bihaća, koje se nakon dva vezana poraza nalazi u veoma teškoj situaciji kada je borba za opstanak u pitanju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pobjedu Bratstvu donijeli su Draženko Stjepanović u 34. minuti i rezervista Husejn Poturalić u 53. minuti.

NK Bratstvo - NK Jedinstvo 2:0 (1:0)

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi