Budućnost, Podgrmeč, Azot i Klis drže liderske pozicije

Druge lige FBiH

Budućnost, Podgrmeč, Azot i Klis drže liderske pozicije

S. Mlaćo

Pored Premijer lige BiH i Prve lige Federacije BiH veoma je zanimljivo i u Drugim ligama FBiH, grupama Sjever, Zapad, Centar i Jug.

U grupi Sjever odigrano je 9 kola, a na vrhu je od ovog kola Budućnost iz Banovića, nekadašnji član Premijer lige BiH. Budućnost ima 19 osvojenih bodova i jasno je da su Banovićani glavni kandidat za povratak u Prvu ligu FBiH, a tik uz njih su Gradina, Bosna M.,  Sloga T...., te očekujemo zaista neizvjesno prvenstvo u kojem neće nedostajati uzbuđenja.

Treba istaći da je nekadašnji član Prve lige FBiH Radnički iz Lukavca tek na desetom mjestu i proživljava teške dane.

U grupi Zapad lidersku poziciju drži Podgrmeč iz Sanskog Mosta. Benjamin Ključanin, trener Podgrmeča, fino je posložio kockice, te se u Sanskom Mostu nadaju da će ponovo biti članovi prvoligaškog karavana. Odmah za njima su Novi Travnik i FK Vitez koji imaju dva boda manje, a tu je i Krajina, te Kiseljak.

Grupom Centar pomalo neočekivano vlada Azot iz Vitkovića. Azot je u Kupu BiH izbacio Zvijezdu iz Gradačca, a zatim namučio tuzlansku Slobodu, te ja jasno da ovaj tim posjeduje kvalitet za borbu za sami vrh tabele. Ipak, ne predaje se ni Goražde koje ima samo bod manje, kao ni Radnik iz Hadžića, koji dosta ulaže u omladinski razvoj kluba, pa nisu i poznati ciljevi ove sezone.

Uzbuđenje ne nedostaje ni u grupi Jug. Veliku borbu vode Klis iz Buturovića Polja i Posušje koji imaju po 19 bodova, dok Tomislav i Rama imaju po tri boda manje.

Bilo kako bilo, u drugim ligama FBiH definitivno neće nedostajati uzbuđenja do samog kraja. Nadamo se da će oni najbolji izboriti plasman u Prvu ligu FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije