Bugojanci bolji od Toška, novo slavlje kadeta Iskre

Omladinska liga BiH

Bugojanci bolji od Toška, novo slavlje kadeta Iskre

S. Mlaćo

Kadeti NK Iskra nastavili su sa veoma dobrim igrama u Omladinskoj ligi BiH grupa “B“, a danas na svom Jakliću u okviru sedmog kola savladali  vršnjake tešanjskog Toška sa sigurnih 3:0.

Nakon prvih 45.minuta nije bilo pogodaka, iako su Bugojanci stvorili par sjajnih prilika. U drugom poluvremenu mladi nogometaši Iskre koje sa klupe predvodi Sead Seferović upisali su sigurna tri boda uz tri pogotka. Mrežu gostiju načeo je Timur Softić  u 44.minuti, da bi u 54 i 79. minuti posao završio Anes Mašić.


Iskrine nade tako su upisale tri nova boda i ostale u vrhu tabele, a Mašić je još jednom pokazao o kakvom se talentu radi. Bio je ovo  njegov  14. pogodak u sedam utakmica i djeluje prosto nezaustavljiv za protivničke odbrane, te je prvi strijelac Omladinske lige BiH grupa “B“.

Skor od dva pogotka po utakmici zaista pokazuje sve njegove kvalitete, a ne sumnjamo da će pažnju na njegove igre obratiti i šef seniorske momčadi Iskre Senid Kulaš te mladom nogometašu tako dati podstreka da u narednim utakmicama nastavi  sa sjajnim partijama.


NK Iskra –NK  TOŠK Tešanj 3:0 (0:0)


Gradski stadion Jaklić u Bugojnu. Gledalaca: 50

Glavni sudija: Igor Puzović (Travnik). Pomoćnici: Jasmin Varupa (Travnik) i Kahrić Sead (Jajce). Delegat: Nazif Kahrić (Jajce).


NK Iskra: Tataraga, Zelkanović, Brkić, Softić, Mašić, Ajkunić, Čorina, Huber, Zec, Haznadarević, Halilović. Trener: Sead Seferović.


NK Tošk Tešanj: Bašić, Đulović, Isić, N. Dizdarević, T.Dizdarević, Pezer, Samaradžić, Đulović, Bašalić, Škapurević, Delić. Trener: Nedim Dolamić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi