Bujić: Leotar je samo prosječna ekipa
Foto: sportlive.ba

Trener Rudara o najvećem rivalu

Bujić: Leotar je samo prosječna ekipa

Pobjedom u derbiju protiv Leotara fudbaleri Rudar Prijedora preuzeli su lidersku poziciju na tabeli dva kola prije kraja sezone.

Iz Leotara su okrivili FS RS da, navodno favorizuju sastav iz Prijedora. Reagovao je i trener Rudara Zoran Bujić koji tvrdi da je njegov tim pričao na terenu.

"Prošli derbi je pokazao da je Leotar samo prosječna ekipa i da se ne bave tim čime se bave ne bi ni došli u ovu poziciju da se bore za titulu. Nama niko nije pomogao ni za jedan aut u ovoj sezoni, a o nekim većim stvarima ne treba ni da pričamo. Kako god da se na kraju sezona završi moji igrači zaslužuju sve čestitke za borbenost i za odnos prema dresu kluba", jasan je Zoran Bujić.

U posljednja tri kola Rudar ima težak raspored. Već u subotu idu u goste Sutjesci, nakon toga ih očekuje derbi u Prijedoru protiv Kozare, a tačku na ovu sezonu stavit će u Tesliću protiv Proletera.

"Računica je jasna, moramo da pobijedimo sve do kraja i to nam garantuje naslov prvaka RS-a i povratak u Premijer ligu. Dobro je to što sve držimo u svojim rukama", dodao je Zoran Bujić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.