Bunoza i službeno novi igrač Wisle
Foto: Službena stranica Wisle

Mladi bh. reprezentativac u Poljskoj

Bunoza i službeno novi igrač Wisle

E. Škorić

Mladi bh. reprezentativac Gordan Bunoza novi je član Wisle iz Krakowa, nakon što je uspješno prošao ljekarske preglede.

Iako su mladog Gordana Bunozu mediji povezivali sa zagrebačkim Dinamom, švicarskim Baselom, pa i sa engleskim Blackburnom, ovaj 22-godišnjak u narednoj sezoni nastupat će za poljsku Wilsu iz Krakowa.

"Puno toga sam čuo o Wisli i znam da je to najbolji poljski klub. Tu su još dva dobra kluba, Lech Poznan i Legia. Vidio sam grad i stvarno mi se sviđa", kazao je Bunoza za službenu internet stranice svog novog kluba.

Bivši igrač Karlovca doveden je u Krakow kako bi zamijenio poljskog reprezentativca Glowackog.

"Reprezentativac sam svoje zemlje i nadam se da ću biti dobra zamjena za Glowackog. U igri sam tvrd i agresivan", dodaje Bunoza.

Poljski novinar je Gordana potaknuo kako je Krakow lijep grad i kako tu žive lijepe djevojke...

"Da, znam da je lijep grad i da su ovdje djevojke lijepe, ali ja imam svoju djevojku koja će mi doći za mjesec dana", kroz smijeh će bivši igrač Karlovca, koji bi već sutra mogao zaigrati za Wislu, kada će poljska momčad imati prijateljsku utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.