Defanzivac Čelika uoči Sarajeva

Bureković: Idemo po tri, ali bismo se zadovoljili i bodom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će u jednom od derbija 20.kola gostovati na Koševu kod ekipe Sarajeva. To je sigurno najteže gostovanje za crno-crvene, budući da klub s Bilinog polja više od 20 godina čeka na pobjedu na našem najvećem stadionu.

Uoči derbija starih rivala razgovarali s lijevim bekom i mladim reprezentativcem Dženanom Burekovićem, koji je optimista pred narednu utakmicu, uprkos izostanku petorice igrača u taboru Čelika.

"Protiv Travnika na otvaranju prvenstva nismo iskoristili odmah šansu da s tri boda obezbjedimo taj opstanak, ali okrećemo se narednoj utakmici i gostovanju na Koševu. Sigurno je da ne idemo s bijelom zastavom, idemo po dobar rezultat, a mišljenja sam da to možemo i ostvariti", ističe 20-godišnji defanzivac.

Čelik tradicionalno loše igra na Koševu, a pred narednu utakmicu nedostajat će i nekoliko igrača.

"Možda će uticati to što će nam nedostajati pet igrača, ali ima i nekolicina koji se vraćaju u ekipu. Vjerujem da će oni to nadoknaditi, te mislim da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Svi igrači će se sigurno truditi da u Zenicu dođemo s tri boda, ali ni sa bodom ne bismo bili nezadovoljni", optimističan je Bureković.

Pored mnogih pisanja medija o njegovom odlasku iz Zenice, ostao je vjeran Čeliku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dogovorio sam se da ostanem do ljeta, ne bi bilo fer prema klubu da odem na takav način. Ja ću do kraja prvenstva davati svoj maksimum kao i uvijek, te se nadam da ćemo ostvariti što bolje rezultate", kazao je za SportSport.ba Bureković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi