Defanzivac Čelika pred Olimpic

Bureković: Ovo je jedna od najvažnijih utakmica u sezoni

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na stadionu Bilino polje dočekati ekipu Olimpica. Biće to sigurno zanimljiv duel klubova, kojima su bodovi potrebni u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

Jedan od najboljih igrača Čelika u ovoj sezoni je mladi defanzivac Dženan Bureković, koji je prošlo kolo propustio zbog tri žuta kartona. Na treningu pred sutrašnju utakmicu razgovarali smo sa 20-godišnjim lijevim bočnim, koji je za SportSport.ba najavio sutrašnju utakmicu, te očekivanja do kraja prvog dijela.

"Sigurno da je utakmica protiv Olimpica jedna od najvažnijih u ovoj sezoni, ali se nadam da ćemo uz maksimalan pristup svih igrača doći do tri boda. Gosti su sigurno jedna dobra ekipa, ali mi prije svega trebamo gledati sebe i vjerujem da ćemo ostvariti trijumf u toj borbi za opstanak u ligi. U posljednje vrijeme imamo malu seriju loših rezultata, ali ćemo se izdići iznad svega što smo i prije znali isto pokazati", nada se Bureković.

Čelik ima siromašan roster igrača, što dolazi do izražaja u finišu polusezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Šest ekipa ispada, mi ćemo probati s ovim igračkim kadrom da iznesemo ovaj prvi dio sezone. Na pauzi ćemo vidjeti šta i kako dalje, sada nam je najbitnije da savladamo Olimpic, te se onda okrećemo posljednjoj utakmici protiv Drine u Zvorniku", kazao je Bureković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.