Bureković: Pobijediti Zvijezdu, pa se nametnuti Nestoroviću

Fudbaler Čelika i U21 reprezentativac

Bureković: Pobijediti Zvijezdu, pa se nametnuti Nestoroviću

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika igraju ove sezone poprilično loše što dovoljno govori i poziciji koju zauzimaju na tabeli, ipak u ekipi ima nekoliko sjajnih pojedinaca, ali i talentovanih mladih igrača.

Selektor U-21 reprezentacije Darko Nestorović danas je objavio spisak nogometaša za dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Turske, a na njemu su se našla i dvojica nogometaša crno-crveni Dženan Bureković i Renato Gojković.

Ova dvojica sjajnih defanzivaca ove sezone su izborila standardno mjesto u ekipi Zeničana, a već treću sezonu sa velikim uspjehom nose seniorski dres Čelika. O igrama i rezultatima Čelika, te pozivu i očekivanjima u dresu mlade reprezentacije za SportSport.ba nešto više je kazao 19-godišnji Dženan Bureković.

"Nismo zadovoljni rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone, ali vjerujemo da ćemo do kraja sezone završiti među osam-devet ekipa gdje nam je sigurno i mjesto. Nesretno smo izgubili u Vitezu, gdje nismo nadigrani, da bi protiv sjajne Slobode izvukli remi, iako smo sigurno mogli više. Narednu utakmicu gostujemo Zvijezdi, direktnom konkurentu u borbi za opstanak, te se nadam da ćemo neporaženi napustiti stadion Banja Ilidža", nada se sjajni lijevi bočni Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi selektor Darko Nestorović uvrstio ga je na spisak U-21 selekcije.

"Bio sam član mlade reprezentacije u prošlom ciklusu, tako da sam se nadao pozivu i novog selektora, jer nastupam standardno za svoj klub. Poziv u reprezentaciju je nešto posebno, član sam omladinskih selekcija naše zemlje već duži niz godina, tako da sam presretan što ću i dalje nositi reprezentativni dres. Nadam se da ću u dresu Čelika pobijediti Zvijezdu predstojećeg vikenda, a onda se nametnuti selektoru Nestoroviću i izboriti mjesto u mladoj reprezentaciji, koja ima sjajnu generaciju igrača, koja bi mogla pomrsiti račune mnogima u predstojećim kvalifikacijama", kazao je za SportSport.ba Bureković, koji u dresu Čelika iako ima 19 godina ima preko 40 nastupa za seniorsku ekipu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije