Bureković: Protiv Borca samo pobjeda dolazi u obzir

Oduševio Jagodića

Bureković: Protiv Borca samo pobjeda dolazi u obzir

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sinoć su u posljednjoj provjeri pred početak prvenstva u sjajnoj atmosferi pred više od 3000. gledatelja pobijedili Cibaliju iz Vinkovaca 2:0, strijelac oba gola bio je Saša Kajkut na asistencije njegovog kolege iz vrha napada Jasmina Mešanovića.

Zeničani su sinoć nastupili bez tri standardna igrača, Horića i Lakičevića koji su povrijeđeni, te Baraća koji trenira po posebnom programu. Njihove zamjene protiv Cibalije, Jakupović, Popović i Bureković sjajno su odradili posao, a to se posebno odnosi na ovog zadnjeg koji je oduševio Vladu Jagodića sinoćnjom izvedbom na mjestu lijevog bočnog.

Mladi Dženan Bureković sjajno je zamjenio Slobodana Lakičevića na lijevoj strani i najvjerovatnije da će protiv Borca biti starter. Ovaj 18-godišnjak koji još može po godištu nastupati za juniore spreman je da odgovori na sve zadatke koje pred njega postavi trener Jagodić.

"Bilo je sjajno protiv Cibalije naci se u početnoj postavi pred velikim brojem navijača i to u prijateljskoj utakmici. Ambijent je bio fenomenalan i mi smo dali sve od sebe kako bi u generalci pobjedom podigli još više svoje samopouzdanje pred početak prvenstva. Cibalija je dobra ekipa sa nekoliko iskusnih igrača  i bivših reprezentativaca Bartolovića i Pavličića. Eto desilo se da smo ja i Jusić jedini igrači koji sinoć nisu zamjenjeni i drago mi je što su me igrači podržavali i savjetovali čitavu utakmicu", kaže juniorski reprezentativac naše zemlje.

Narednog vikenda na otvaranju prvenstva na Bilino polje dolazi tradicionalno nezgodni Borac iz Banja Luke.

"Spremni smo za početak prvenstva i otvaranje prvenstva, gdje ćemo sezonu otvoriti domaćim utakmicama protiv Borca i Olimpica. Prvo kolo naredne subote u goste nam dolazi tradicionalno za Čelik nezgodni Borac koji nas je jedini prošle sezone pobjedio sa dva razlike. Oni su promjenili trenera i dosta igrala je otišlo, neki su došli, ali sigurno je da smo veoma oprezni i maksimalno ih respektujemo. Protiv Borca samo pobjeda dolazi u obzir jer naše ambicije u ovoj sezoni su da budemo bolji nego u prošloj, tako da nam je u cilju na domaćem terenu što manje kiksati i osvojiti što veći broj bodova", nada se mladi ljevak Jagodićeve ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velike šanse su da umjesto povrijeđenog Lakičevića zauzmje mjesto na lijevoj strani.

"Žao mi je "Lakija" jer je odlično radio i igrao na Zlatiboru i svakako da je njegova povreda veliki hendikep za nas. Nadam se ipak da će kao i Horić, te Barać što brže biti u opticaju za sastav jer sa njima u ekipi Čelik je mnogo jači. Ukoliko dobijem šansu protiv Borca pokušat ću opravdati povjerenje i dati sve od sebe kako bi sezonu otvorili pobjedom i obradovali navijače koji će nas ne sumnjam podržati u velikom broju", završio je razgovor za SportSport.ba mladi Dženan Bureković koji je za seniorsku ekipu Čelika debitovao prije dvije godine sa svojih 16 godina i nakon Elvira Bolića postao jedan od najmlađih igrača koji su obukli crno-crveni dres u službenim utakmicama.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.