Bureković u Tuzli, Bjelica u Banja Luci, kamere na Koševu

Poznate satnice i službena lica za duele osmog kola PL BiH

Bureković u Tuzli, Bjelica u Banja Luci, kamere na Koševu

Osmo kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu je narednog vikenda, a očekuju nas izuzetno zanimljivi susreti. 

Najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Premijer lige Bosne i Hercegovine, sarajevski Olimpic u malom gradskom derbiju gostovat će na stadionu Asim Ferhatović Hase. Utakmica na našem najvećem stadionu počinje u 17 sati. Glavni sudija bit će Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške, a njegovi pomoćnici Hrvoje Turudić, Davor Beljo, Zlatan Bečirović, Zoran Grbić i Miloš Gigović. Utakmica će biti u direktnom prenosu na kanalu BHT 1. 

Sloboda će na Tušnju ugostiti Željezničar, a utakmica je na rasporedu također u subotu sa početkom od 16 sati. Glavni sudija bit će Muamer Bureković iz Zenice, a njegovi pomoćnici Goran Dujak, Amer Macić, Dalibor Drašković, Goran Paradžik i Dario Karačić. 

Jedinu utakmicu u nedjelju odigrat će na Gradskom stadionu u Banja Luci Borac i Zrinjski. Glavni sudija na ovom duelu bit će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, a njegovi pomoćnici su Haris Baković, Dario Primorac, Radislav Kačavenda, Irfan Peljto i Admir Šehović. Utakmica je na rasporedu u 19 sati. 

Drina će u Zvorniku dočekati Vitez. Glavni sudija na ovom susretu bit će Sanel Silić, a njegovi pomoćnici Asmir Budimlić, Elvis Prošić i Elvis Mujić. Duel je na rasporedu u subotu u 16 sati. Utakmica između Zvijezde i Radnika igra se u istom terminu, a pravdu će dijeliti Mirza Tičić, dok će njegovi pomoćnici biti Moamer Čaušević, Igor Radaković i Predrag Stankić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež će u Vrapčićima u subotu odmjeriti snage sa Slavijom. Glavni sudija na ovom susretu bit će Ilija Živković iz Orašja, a njegovi pomoćnici Željko Marić, Damir Lazić i Husein Terzić. Mladost će u Bijeljini u subotu dočekati lidera Široki Brijeg. Glavni sudija bit će Tomislav Čuić iz Tomislavgrada, a njegovi pomoćnici Senad Ibrišimbegović, Momir Širko i Dragan Petrović. 

U komšijskom derbiju Travnik će u subotu na Piroti dočekati zenički Čelik. Pravdu na ovom susretu dijelit će Adis Mulahasanović iz Sarajeva, a njegovi pomoćnici bit će Jasmin Smajić, Samir Spahalić i Dario Obradović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.