Bureković: Želimo revanš protiv Sarajeva učiniti neizvjesnim

Mladi reprezentativac BiH i defanzivac Čelika

Bureković: Želimo revanš protiv Sarajeva učiniti neizvjesnim

D. Kurbegović

Za nogometaše Čelika do kraja sezone ostala je još jedna utakmica, uzvrat finala Kupa BiH protiv Sarajeva na Koševu prilika je da se izabranici trenera Nizaha Hukića iskupe za lošu partiju iz prvog susreta i zasluženi poraz od bordo ekipe.

Najveći dobitak za Zeničane u ovoj sezoni su dvojica mladih igrača koji su svoju minutažu opravdali na najbolji mogući način, riječ je o lijevom bočnom Dženanu Burekoviću i stoperu Renatu Gojkoviću.

Ova dvojica igrača su iako još juniori po godištu postali neizostavni na spisku selektora mlade reprezentacije Vlade Jagodića, koji je pomenutim igračima poslao poziv za okupljanje i utakmicu protiv naše A-reprezentacije u Gradačcu.

Dženan Bureković je već treću sezonu u seniorskoj ekipi, iako ima tek 18 godina. O posljednjoj utakmici sezone na Koševu, te reprezentativnom okupljanju mlade reprezentacije ovaj igrač je za SportSport.ba kazao nešto više.

"Imali smo jednu tešku sezonu, koju smo kada je u pitanju prvenstvo solidno završili, te zauzeli mjesto na sedmoj poziciji što za klub kakav je Čelik sigurno ne može biti uspjeh, ali gledajući sva dešavanja u i oko kluba mislim da je rezultat zadovoljavajući. Sezonu smo svakako popravili plasmanom u finale Kupa, ali u prvoj utakmici smo poraženi od kvalitetnije ekipe, iako je rezultat realno mogao biti drugačiji. Mi se naravno nismo predali i pokušat ćemo revanš na Koševu učiniti neizvjesnim", nada se mladi defanzivac Zeničana.

Prvu utakmicu u Zenici je odigrao na poziciji zadnjeg veznog što nije nikada u karijeri igrao.

"Šef mi je rekao da ću zajedno sa Dedićem igrati zadnjeg veznog, iako to nisam nikada igrao u karijeri, dao sam svoj maksimum, ali realno se mnogo bolje snalazim uz lijevu aut liniju na poziciji bočnog ili ofanzivnog lijevog krila što sam igrao čitavu dosadašnju karijeru. Nadam se da ću i u uzvratu dobiti minutažu i da ćemo svi zajedno pred sigurno dobro ispunjenim stadionom pokazati da nismo slučajno u finalu Kupa i pokušati iznenaditi domaćine, koji sigurno da imaju veliku prednost iz prvog susreta", kaže Bureković.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zajedno s Renatom Gojkovićem predstavljat će klub u dresu mlade reprezentacije na utakmici protiv naše seniorske reprezentacije.

"Velika mi je čast što sam pozvan u mladu reprezentaciju, Vlado Jagodić mi je bio trener u Čeliku i najbolje poznaje moje kvalitete. Stvarno je neopisiv osjećaj naći se na spisku neke od reprezentativnih selekcija, iako sam već nastupao za pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju naše zemlje. Očekujem da ću dobiti minutažu i zaigrati naspram takvih igračkih veličina kao što su: Džeko, Pjanić, Misimović, Spahić i ostali reprezentativci kojima želim da u Brazilu prođu grupu. Nadam se jednoga dana da ću obući dres naše najbolje selekcije i ispuniti dječački san", kazao je za kraj razgovora Dženan Bureković sjajni defanzivac Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.