Čak 24 novinarske ekipe iz Belgije stigle u BiH

Čak 24 novinarske ekipe iz Belgije stigle u BiH

E. Škorić

U subotu od 18 sati na stadionu Grbavica nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igra ko zna koju po redu historijsku utakmicu.

I dok je bosanskohercegovačkoj reprezentaciji sutra biti ili ne biti, Belgijanci su mirni i rasterećeni, oni su Svjetsko prvenstvo već ranije obezbijedili.

To sada ostavlja onu nadu da "neće zapeti", no jasno je da nam trebaju čuda da upišemo pobjedu i ostanemo u igri za baraž. 

Belgijanci su danas stigli u Sarajevo i u ovim trenucima njihov selektor će održati govor pred novinarima, a fascinanto je da su čak 24 novinarske ekipe stigle u Sarajevo iz Belgije. 

Da, dobro ste čuli, 24 medija iz Belgije uživo će s Grbavice izvještavati o ovom susretu, iako je Belgiji maltene kao prijateljski. S druge strane, u Briselu je svega nekoliko novinara iz BiH pratilo meč Belgije i BiH, kada smo nažalost doživjeli težak poraz.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Belgijski novinari u stopu prate Edena Hazarda, Romelua Lukakua, Driesa Mertensa i ostale zvijezde, pa bez obzira je li riječ o utakmici koja odlučuje putnika na SP ili onoj u kojoj Crveni đavoli igraju za prestiž.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi