Čakar: Sa Iskrom sam se brzo dogovorio
Čakar (desno)

Novo pojačanje bugojanske Iskre

Čakar: Sa Iskrom sam se brzo dogovorio

S. Mlaćo

Nakon golmana Ermina Alijagića, u NK Iskra dogovorili su još jedno pojačanje za novu sezonu Prve lige Federacije BiH.

Bugojance će napustiti Mirnes Gurbeta, koji je bio prva opcija u napadu, a na njegovo mjesto dogovoren je dolazak Samira Čakara (26) koji je posljednju sezonu proveo u FK Goražde. 

Goraždani u neizvjesnoj završnici nisu uspjeli izboriti opstanak, ali Čakar iza sebe ima veoma uspješnu sezonu, s obzirom da je u ligi upisao 28 nastupa uz devet pogodaka, dok je dva nastupa dodao u Kupu BiH.

"Nakon iscrpljujuće i dosta zahtjevne sezone u Goraždu, te nažalost ispadanja u niži rang, odlučio sam se za promjenu sredine. Stupio sam u kontakt sa čelnim ljudima iz NK Iskra i uspjeli smo naći zajednički jezik i vrlo brzo se dogovoriti na zadovoljavajući način za obje strane. U Iskru dolazim kako bi pojačao konkurenciju u napadu i da zajednički ostvarimo cilj kluba, a to je da budemo pri vrhu tabele. Minulom sezonom mogu biti zadovoljan s obzirom da sam postigao devet pogodaka uz četiri asistencije i dva penala koja su zarađena na meni. Svom Goraždu želim što brži povratak u Prvu ligu Federacije BiH", kazao je Čakar za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nogometaši Iskre sa pripremama će startati 27.06. a do tada će na Jaklić pristići još nekoliko pojačanja. Dok Uprava i stručni štab vrijedno rade, u isto vrijeme odvijaju se i radovi na stadionu Jaklić kako bi dom Iskre bio spreman za novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi