Čakić: Protiv Iskre možemo do pozitivnog rezultata

Prvotimac NK Busovača za SportSport.ba

Čakić: Protiv Iskre možemo do pozitivnog rezultata

S. Mlaćo

Nogometaši Busovače sutra će u okviru posljednjeg kola ove sezone Druge lige FBiH grupa Zapad ugostiti novog prvaka bugojanske Iskre.

Busovača će sezonu završiti u vrhu tabele, a od svojih navijača se žele oprostiti pobjedom. Optimista pred ovaj meč je i ofanzivac tog tima Josip Čakić.

"Čeka nas zadnja utakmica sa šampionom Iskrom. Respektujemo tim Iskre, ali vjerujem da uz maksimalno zalaganje možemo do pozitivnog rezultata, gledajući da smo ovo zadnje kolo domaćini. Vjerujem da ćemo ovom utakmicom i dobrim odnosom prema igri ostaviti pozitivan utisak na našu publiku", jasan je Čakić u razgovoru za SportSport.ba.

Busovača se ove sezone pokazala kao tim koji se voli nadigravati, što im je donijelo i dobre rezultate.

"Igrali smo odlično ove sezone kod kuće, što pokazuju i pobjede u svakoj utakmici na našem stadionu. U gostima smo prosuli neke važne bodove koji su nas koštali borbe za sami vrh tabele sa Vitezom i Iskrom. Sve u svemu, mislim da smo kao ekipa ostavili dobar utisak na naše navijače, trenera i Upravu. I ovim putem zahvalio bih se svim našim navijačima i svima koji su nas podržali i čitavu sezonu ovu sezonu bili uz nas. Mi smo mlada ekipa i imamo dosta kvalitetnih pojedinaca i vjerujem da slijedeće sezone možemo igrati važnu ulogu za izlazak u veći rang", dodao je član NK Busovača.

Naš sagovornik je čestitao Iskri na plasmanu u Prvu ligu Federacije BiH.

"Ovim putem želio bih čestitati Iskri na zasluženom ulasku u Prvu ligu Federacije, jer klub sa takvom tradicijom i Bugojno kao grad to sigurno zaslužuju. Želim im dosta sreće i dobrih igara u većem rangu, a pozvao bih i naše da nas u subotu podrže u što većem broju. Vjerujem u fer i korektnu igru i lijepom dočeku navijača iz Bugojna", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Josip Čakić, prvotimac NK Busovača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi