Čakić: Protiv Krajine želimo nastaviti pobjednički niz

Član NK Busovača za SportSport.ba

Čakić: Protiv Krajine želimo nastaviti pobjednički niz

S. Mlaćo

Nogometaši Busovače u okviru 22. kola Druge lige FBiH grupa Zapad pružili su jednu od najboljih partija ove sezone te sa 3:0 savladali FK Vitez.

FK Vitez je bio favorit na svom terenu, ali gosti su sjajnom partijom zaradili aplauze domaćih navijača. Junak pobjede Busovače bio je dvostruki strijelac Josip Čakić. Čakić igra sezonu iz snova s obzirom da je do sada postigao pet pogodaka, te dodao deset asistencija.

"Dosta sam zadovoljan igrom svoje ekipe i malo ko se nadao ovakvom rezultatu i pobjedu. Dosta smo dobro taktički odradili meč baš kao što je šef zamislio i to se odrazilo na konačan rezultat. Svojom igrom sam zadovoljan i naravno sretan što sam postigao dva pogotka za 25. minuta. Nadam se da ću i dalje nastaviti pružati dobre partije", kazao je Čakić za SportSport.ba.

Busovača je u vrhu tabele, a u narednom kolu će u još jednom derbiju ugostiti drugoplasiranu Krajinu iz Cazina.

"Kući igramo veoma dobro, imamo deset pobjeda iz isto toliko utakmica, a u gostima smo pružili dosta lošije partije. Mislim da je pravi kvalitet naše ekipe pokazala utakmica u Vitezu, protiv ekipe koja se bori za prvo mjesto. Mi se okrećemo utakmici sa Krajinom u subotu i vjerujemo da ćemo nastaviti pobjednički niz kod kuće. Ja se želim zahvaliti ekipi FK Vitez na lijepom prijemu, te fer i korektnoj igri, svojim saigračima i našim navijačima koji su nas došli podržati", istakao je Josip Čakić, član NK Busovača.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi