Čapljina angažovala sedam novih igrača

Nova imena na Bjelavama

Čapljina angažovala sedam novih igrača

Ambicije Čapljine u narednoj sezoni svode se isključivo na očuvanje prvoligaškog statusa. 

Klub su po okončanju sezone napustili Rako, Isić, Zukić, Jelčić i Mahić, međutim da stručni štab na čelu sa trenerom Borovcem ništa ne prepušta slučaju potvrđuje i to da je ovog ljeta stiglo ukupno sedam novih igrača. 

Posljednji u nizu koji se uklopio u dosta mlađi tim Čapljine od prošlosezonskog je Ivan Sušić. Mladi napadač na Bjelave dolazi nakon što je prethodno bio u omladinskom pogonu Zrinjskog, a prije njega saradnju sa Čapljinom su dogovorili Nikšić (Olimpic), Dupovac (Goražde), Bondža (Široki Brijeg), Zavitan (Višići), Penava (Brotnjo) i Leko (Koprivnica). 

"Nismo doveli nekog iskusnog igrača, vidjet ćemo koliko će juniori moći pružiti. Ima tu dobrih i loših stvari, ali kad se bodovi krenu skupljati, tu se svaka lopta gleda", kazao je za Dnevni list trener Damir Borovac. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čapljina će novu sezonu otvoriti gostovanjem u Visokom kod Bosne. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi