Čapljina iznenadila i na Otoci, šest golova Širokog

Osmina finala Kupa BiH

Čapljina iznenadila i na Otoci, šest golova Širokog

Odigrana su dva prva susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a sastali su se Orašje i Široki Brijeg te Olimpic i Čapljina.

Danas su pred oko stotinjak gledatelja u okviru osmine finala Kupa BiH snage odmjerili sarajevski Olimpic i Čapljina koja je iz ovog takmičenja uspjela izbaciti banjalučki Borac.

Na početku susreta na stadionu Otoka, nije bilo prilika, a Olimpic je imao blagu terensku nadmoć. Gosti su se jako dobro branili, a treba izdvojiti priliku Karića u 20. minuti. Ipak, rezultat je ostao nepromijenjen te su mreže mirovale u prvom poluvremenu.
 
U drugom poluvremenu domaći su nastavili napadati i pokušavali se da dođu do gola koji bi im vjerovatno donio pobjedu, ali nisu uspjevali sve do kraja susreta. Čapljina je uspjela da se odbrani na Otoci te će imati priliku da na svom terenu izbori prolaz dalje.
 
Ekipa Orašja je na stadionu Goal dočekala Široki Brijeg, a gosti su već nakon prvog poluvremena vjerovatno osigurali prolaz dalje.
 
Barišić je već u 13. minuti pogodio za vodstvo svoje ekipe, a na 0:2 povisio je Wagner. Sigurnu prednost svoje ekipe nakon prvih 45. minuta osigurao je Ćorić u 32. minuti. Rezultat je dakle nakon prvog poluvremena glasio 0:3.
 
U nastavku susreta nije se dugo čekalo na golove, a gosti su nastavili gdje su stali u prvom periodu igre. Santos je pogodio za 0:4 već u 49. minuti sa nekih desetak metara, a Kožul je u 54. minuti povisio na 0:5. Čak i nakon ovih pogodaka, nastavila se terenska inicijativa Širokog Brijega koji je stvarao još prilika, a uspjeli su do kraja postići još jedan gol. Konačnih 0:6 garantuju miran revanš ekipi iz Širokog Brijega
 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.