Čapljini važna tri boda u Bugojnu, remi u Orašju

8. kolo Prve lige FBiH

Čapljini važna tri boda u Bugojnu, remi u Orašju

S. Mlaćo

Bratstvo je danas na svom terenu savladalo Jedinstvo za Bihaća sa visokih 4:0 (0:0).

U prvom poluvremenu gosti su uspješno odoljevali napadima domaćih koji nisu imali riješenje za defanzivnu igru Jedinstva.

Ipak, u drugom poluvremenu ofanzivna igra se isplatila nogometašima Bratstva. U 60. minuti Poturalić pogađa mrežu nemoćnog Alijagića, a zatim Mujkić povećava na 2:0. Pred sami kraj Poturalić svojim drugim pogotkom pogađa za 3:0, a zatim i Mujkić postiže svoj drugi pogodak za konačnih 4:0.

NK Bratstvo - NK Jedinstvo 4:0 (0:0)

NK Bratstvo: Divković, Poturalić, Jukan, Salkić, Šuša, Diabang, Jaganjac, Vehabović, Karađuz, Mujkić, Ćosić.

NK Jedinstvo: Rekić, Mustedanagić, Crnomarković, Halavać, Samaradžić, Galin, Jašarević, Hrustanović, Zulić, Pendek, Četić.

U Orašju je gostovalo Metalleghe BSI (1:1). Gosti su pokazali mnogo više u prvom poluvremenu i pred sami kraj došli u vodstvo pogotkom Fejzića.

U drugom poluvremenu otvoren meč, a domaći do izjednačenja dolaze u sudijskog nadoknadi kada je autogol postigao golman gostiju Ramić.

HNK Orašje - NK Metalleghe BSI 1:1 (0:1)

HNK Orašje: HNK Orašje: Oštraković, Jovanović, Živković, Orkić, Marošević, Marković, Prgić, Brković, Vidović, Lugavić, Tanturovski.

NK Metalleghe BSI: Ramić, Goloman, Radulović, Smajić, Tankuljić, Alispahić, Handžić, Samaradžić, Kovač, Kukavica, Fejzić.

Zanimljiv meč je viđen i u Bugojnu. Iskra je ugostila Čapljinu i na kraju ostala bez jednog boda. Na početku smo vidjeli veoma slab meč, a goste u vodstvo dolaze preko Buhača, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Iskra dolazi do poravnanja pola sata prije kraja, tačnije Jurčević pogađa uz katastrofalnu grešku golmana Čapljine Buntića. Do kraja par lijepih prilika, a zatim šok u posljednjim sekunadama za domaće. Istić matira Ćemana i donosi Čapljini pobjedu.

NK Iskra - HNK Čapljina 1:2 (0:1)

NK Iskra: NK Iskra: Ćeman, Filan, Koprivica, Osmanković, Bešagić, Nebić, Seferović, Ivković, Skopljak, Jurčević, Buljubašić.

HNK Čapljina: Buntić, Puljić, Leko, Sarvan, Pervan, Sušac, Buhač, Haračić, Dučić, Isić, Rodin, Jelavić.

Bosna je na svom terenu sasvim očekivano nadigrala Igman. Poveli su prvi gosti preko Đone, ali vrlo brzo veoma spretno izjednačuje Cana. Isti igrač dvije minute prije kraja pogađa za 2:1.

U drugom poluvremenu mreže se nisu tresle i ostalo je 2:1 za domaće.

NK Bosna - FK Igman Konjic 2:1  (2:1)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bosna: NK Bosna: Igman, Ćubara, Papaz, Hodžić, Hrelja, Cana, Šarić, Dizdarević, Rizvanović, Sadiković, Hajdarović.

FK Igman: Abdulahović, Pajić, Kovačević, Zeljković, Graho, Šabanović, Džafić, Đono, Drljević, Salčinović, Islamagić.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi