"Čaroban je osjećaj biti na Grbavici"

Dijamant za SportSport.ba

"Čaroban je osjećaj biti na Grbavici"

A. Beganović

Sasvim iznenada prije početka susreta između Željezničara i Zrinjskog na Grbavici se pojavio jedan od najboljih evropskih napadača i bivši igrač plavih Edin Džeko koji je od  Ibrahima Šehića na poklon dobio dres svog voljenog kluba s brojem 11.

U trenutku kada je izašao na teren Grbavica je eksplodirala. Bh. "dijamant" na stadionu gdje je počeo njegov fudbalski put dočekan je ovacijama, a nakon utakmice iskoristili smo priliku da popričamo sa bh. strojem za zabijanje golova.

SportSport.ba: Edine, sezona je u punom jeku, a ti si u Sarajevu.

Džeko:
Ne mogu ja bez Sarajeva, bez Grbavice. Dobio sam malo odmora pa sam iskoristio priliku da dođem ovamo. Najljepše je kod kuće.

SportSport.ba:
Do kada ostaješ u Sarajevu?

Džeko:
Već sutra idem za Wolfsburg. Brzo su proletili dani odmora, ali bilo je fenomenalno. Sutra sam na treningu Wolfsburga, valja se pripremati za naredna iskušenja.

SportSport.ba:
Kako je biti ponovo na Grbavici, osjetiti ovu sjajnu atmosferu?

Džeko: Fenomenalno, ovo nema nigdje. Navijači Željezničara su doista nešto posebno. Sve ste vidjeli na večerašnjem susretu. Svaka riječ je suvišna.

SportSport.ba: U posljednjem kolu Wolfsburg je primio pet komada od Herthe na svom terenu. Kakva je atmosfera u timu nakon ovog neugodnog poraza?

Džeko: Poraz od Herthe nismo shvatili tragično. Naredali smo nekoliko sjajnih igara prije tog poraza i morali smo negdje kiksati, a pravo da vam kažem u Bundesligi ne možemo niti gore niti dole, tako da nemamo mnogo razloga za razočarenje.
S druge strane, dolazak u četvrtfinale Evropske lige je najveći evropski uspjeh kluba i zbog toga smo svi presretni. Čelni ljudi kluba oduševljeni su rezultatima u Evropskoj ligi i mislim da možemo i u polufinale. Igramo sa Fulhamom i neće nam biti lako, ali pokazali smo svoju snagu.

SportSport.ba: Pored tebe i drugi naš reprezentativac u dresu Wolfsburga Zvjezdan Misimović igra sjajno, a činjenica je da kada igrate ti i Miske, onda igraju i Vukovi.

Džeko: Drago mi je zbog Mismovića, igra u izvrsnoj formi i to se vidi i na našoj igri. U posljednje vrijeme sve me podsjeća na prošlu sezonu. Atmosfera u ekipi je fenomenalna, a ruku na srce i igre i rezultati nisu toliko loši.

SportSport.ba: Nakon trijumfa nad Rubinom svi smo primjetili osmjehe na tvom i Martinsovom licu nakon što je trener Kostner otrčao u zagrljaj mladom golmanu Hitzu.

Džeko:
Vidjeli ste i to. Ma ništa specijalno, Martins me zovnuo i rekao mi da pogledam šefa. Bilo je simpatično. Kostner koji se čini kao hladan tip radovao se pobjedi kao mali dječak i to je izazvalo osmjen na mom i Martinsovom licu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.