Portugalac predstavljen u Tuzli

Casimiro i Perduv debituju u Banovićima

Acacio Alfredo Casimiro i Stanislav Perduv, novi treneri u Slobodi, danas su u Hotelu Tuzla predstavljeni medijima. 

Casimiru je Sloboda 35 klub u karijeri, a prije toga trenirao je 19 ekipa u Portugalu i 15 u drugim državama. Radio je i u Gabonu, Iraku, Iranu..., a u Tuzli namjerava prenijeti svoje bogato igračko i trenersko iskustvo na svoje nove igrače. 

“Za mene je ovo novi izazov i želim da Slobodu, odnosno naš stil, respektuju kako protivnici tako i svi ljubitelji fudbala u BiH. Prvi put sam u BiH i mogu reći kako ću sa zadovoljstvom raditi u klubu kakav je Sloboda”, kazao je Acacio Alfredo Casimiro.

On je u bogatoj trenerskoj karijeri bio u ulozi prvog pomoćnika u Portu i Betisu, a zajedno sa njim u Tuzlu je stigao i Stanislav Perduv, nekadašnji igrač zeničkog Čelika te ekipa iz Portugala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Acacio je moj prijatelj i odlučili smo se za dolazak u Tuzlu zbog novog izazova. Nadam se da ćemo ostvariti cilj zbog kojeg smo dovedeni”, kaže Perduv.

Ugovor Slobode i Casimira ostao je nepoznanica, jer rukovodstvo Slobode o tome nije željelo javno govoriti. Navedeno je kako će Casimiro ostati u Tuzli dok bude dobro njemu, ali i Slobodi. Casimiro će u ulozi trenera debitovati već danas na memorijalnoj utakmici sa Budućnosti u Banovićima, a u nedjelju će sa Slobodom gostovati kod Drine u Zvorniku.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.