Casimiro radio u Portu i Betisu, najduži angažman - 2 godine

Acacio Alfredo Casimiro, novi trener Slobode

Casimiro radio u Portu i Betisu, najduži angažman - 2 godine

Kao grom iz vedra neba odjeknula je danas Bosnom i Hercegovinom informacija da će na klupu tuzlanske Slobode sjesti Portugalac Acacio Alfredo Casimiro.

Ovaj 65-godišnji stručnjak je u Slobodu stigao umjesto najavljenog Zildžovića, koji se spominjao kao rješenje na klupi Tuzlaka koje potresa kriza rezultata.

U svojoj igračkoj karijeri, Casimiro je nastupao za Boavistu u periodu od 1972. do 1977. godine, a kasnije u Espinhu, Famalicaou i Paredesu. Za vrijeme boravka u Boavisti osvojio je i dva kupa u sezonama '74/75, te '75/76.

Trenerska karijera mu je, po broju klubova u kojim je radio, daleko bogatija. Tako je svoju trenersku karijeru počeo kao igrač-trener 1979. godine u Paredesu, a kasnije je radio u  Amarenteu da bi godinu kasnije ponovo postao trener Peredesa.

Najistaknutiji trenerski uspjesi Casimira su funkcija pomoćnika u slavom Portu i Betisu, te Boavisti i Guimaraesu. U stručnom štabu Porta boravio je u sezoni 1997-98, a sezonu kasnije je također jednu godinu istu funkciju obavljao u Betisu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je Casimiro sličan trenerski profil Miroslavu Ćiri Blaževiću, samo s daleko manjim uspjehom. Kao što je i bivši trener Tuzlaka "ptica selica", Portugalac je još manje vjeran klubovima u koje dolazi. Vjerovali ili ne, najduži angažman Casimira u klubu na mjestu šefa stručnog štaba, za vrijeme karijere duge 35 godina, je dvije godine i to se desilo samo u nekoliko navrata. U Boavisti se kao asistent zadržao četri godine, od 1982. do 1986. godine. Od 2000. godine do danas, Casimiro je, ako je vjerovati statistici, promijenio dvanaest klubova tako da će mu Sloboda će bii trinaesti.

Acacio Alfredo Casimiro je rođen 24. marta 1949. godine u Lisabonu, a posljednji angažman bio mu je u Iranu gdje je vodio Sanat Naft.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti