Casimiro želi prekinuti Borčev pozitivni niz

Sloboda pred novim iskušenjem

Casimiro želi prekinuti Borčev pozitivni niz

U nedjelju će fudbaleri tuzlanske Slobode otići na megdan starom rivalu Borcu u Banja Luku. Rivalitet dva tima traje bezmalo 70 godina, a poznato je kako su iz Borca u Slobodu svojevremeno prešli Omer Jusić i Mesud Nalić, ponajbolji napadači koje su Tuzlaci ikada imali. 

Pred duel u 12. kolu Premijer lige BiH momčadi su u različitim raspoloženjima. Borac šest kola ne zna za poraz, ostvarili su četiri pobjede i dva remija, dok Sloboda već dugo ne zna za pobjedu. 

„Naš naredni protivnik zaslužuje ogromni respekt. Želimo prekinuti njihovu seriju mada znamo da to neće biti nimalo lako. Ipak, moramo pokušati“, kaže Alfredo Casimiro, trener Slobode.

Utakmica Borca i Slobode igra se u nedjelju u 17 sati uz direktan prenos u programu Arene sporta. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Nama se u tim vraćaju Kuduzović i Mitrović i dobit ćemo dodatno na snazi u posljednjoj liniji. Svjesni smo da nemamo dobru tranziciju igre iz odbrane u napad, ali sve to moramo prebroditi i doći do pozitivnog rezultata“, kaže Casimiro.

Pred stručnim štabom Slobode i igračima su još četiri jesenja iskušenja. Gostovanje u Banja Luci i Bijeljini (Mladost), te domaćinstvo Veležu i Sarajevu. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.