Ćazim Suljić potpisao trogodišnji ugovor s Evianom

Mladi reprezentativac naše zemlje

Ćazim Suljić potpisao trogodišnji ugovor s Evianom

S. Mlaćo

Mladi reprezentativac naše zemlje Ćazim Suljić u naredne tri sezone nastupati će za francuskog trećeligaša  FC Eviana. Suljić je u protekloj sezoni nastupao za B tim Saint-Etiennea, a zvanični debi za prvu momčad ovog kluba upisao je u kup susretu protiv PSG-a.

Roditelji ovog fudbalera porijeklom su iz Zvornika, a on je do sada za juniorsku reprezentaciju naše zemlje upisao tri nastupa, te je bio u konkurenciji za mladu reprezentaciju  u duelima protiv Engleske i Kazahstana.

Pripreme u novom klubu Suljić je započeo jučer i vjeruje da je napravio pravi potez.

"Lijepo je što je trener htio  da potpišem za Evian i što je bio zainteresovan za mene. Potpisao sam profesionalni ugovor na tri godine. Ako budem dobro radio vjerujem da će biti i više prilike za igrati", kazao je Suljić za SportSport.ba.

Nogometaš koji je  i ponikao u Sent-Etienneu, klubu  koji je poznat po sjajnoj školi fudbala,  nada se većoj minutaži u reprezentaciji.

"Želim da igram za našu reprezentaciju zato što volim igrati za moju državu", kategoričan je Suljić.

Evianu je proteklu sezonu u 2.ligi francuske završio na 18.mjestu što mu nije bilo dovoljno za opstanak u drugoligaškom društvu, a u protekloj sezoni vodio ga je i naš Safet Sušić koji se razišao sa ovim klubom zbog serije loših rezultata. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi