Čeka se dolazak iskusnog stopera i napadača

Zeničani danas na turniru u Vitezu

Čeka se dolazak iskusnog stopera i napadača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon povratka sa Zlatibora, danas će učestvovati na memorijalnom turniru "Galib Mujičić" u Vitezu, gdje će pored Zeničana nastupiti još Vitez, Rudar iz Kaknja, te ekipa Travnika.

Zeničani u polufinalu igraju danas od 18 sati protiv kakanjskog Rudara, a trener Nizah Hukić neće moći računati na povrijeđenog Zlatka Kazazića, te Nikolu Simića koji je ostao u Srbiji, te će u Zenicu doći poslije 27 jula, kada mu ističe zabrana ulaska u BiH.

Klub s Bilinog polja je još u potrazi za iskusnim stoperom i napadačem, čime bi vjerovatno i kompletirali ekipu za narednu sezonu, iako bio trener Nizah Hukić zadržao i Stipu Baraća, kojem je istekao ugovor s Čelikom, ali rukovodstvo kluba ga još nije kontaktiralo.

Kada je u pitanju dolazak Vernesa Selimovića u Zenicu, to je trenutno na čekanju, budući da se u utrku za ovim napadačem uključio i sarajevski Olimpic, pa je 31-godišnjak u dilemi gdje da nastavi karijeru.

Sigurno da će se crno-crveni do kraja sedmice igrački popuniti, kako bi makar naredne subote u generalci protiv Olimpica na Bilinom polju, prvi puta Nizah Hukić imao na raspolaganju sve igrače, naravno bez povrijeđenog Adija Adilovića, koji bi se prema najavama mogao vratiti u trećem ili četvrtom kolu Premijer lige.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.