Čeka se "ne" i suspenzija može početi...

Sastanci bez učinka

Čeka se "ne" i suspenzija može početi...

Predstavnici UEFA i FIFA, u sastavu Eva Pasquier i Marcel Benz, boravila je u Sarajevu ove sedmice, gdje je po posljednji put upozorila čelnike N/FSBiH da neće izbjeći suspenziju ukoliko se ne usvoji novi statut.

Međutim, nakon niza sastanaka sa članovima Predsjedništva Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, te generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, nije došlo ni do milimetra pomaka.

Sjednica Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine biće održana 29. marta i gotovo su pa nikakve šanse da će se nakon nje bilo šta promijeniti.

Ovo u prevodu znači da će N/FSBiH kakvog znamo prestati da postoji počevši od 1. aprila, a isto tako veoma su male šanse da će UEFA i FIFA suspenzije poštediti klubove i reprezentaciju BiH.

Predstavnici UEFA i FIFA vratiće se ponovo u Sarajevo dan prije održavanja Skupštine, ali samo kako bi izvjestili Cirih i Nyon o ishodu glasanja. Čeka se samo negativan odgovor delegata Skupštine, kako bi se dalo zeleno svjetlo za implementaciju suspenzije, koja će stupiti na snagu odmah.

Kako je SportSport.ba već pisao, postoji već pripremljen scenarij prema kojem će se naon uvođenja suspenzije formirati prinudna uprava, koja će obavljati svoju funkciju po nalozima međunarodnih fudbalskih federacija sve dok se ne formira novi savez.

Nažalost, u ovom vremenskom periodu klubovi i reprezentacije neće moći nastupati u međunarodnim takmičenjima, a ne zna se koliko bi trajao proces pod prinudnom upravom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti