Čelik bez Kajkuta, Mešanovića, Lakičevića i Jakupovića

Zeničani gostuju u Gradačcu

Čelik bez Kajkuta, Mešanovića, Lakičevića i Jakupovića

D. Kurbegović

Nakon reprezentativne pauze, za vikend se nastavlja Premijer liga BiH, a naredno kolo donosi nekoliko zanimljivih susreta.

Jedna od interesantnijih utakmica očekuje se na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu, gdje domaća Zvijezda dočekuje zenički Čelik.


Domaćini imaju imperativ pobjede jer se nalaze u pri samom dnu, dok Zeničani nakon pobjede nad Rudarom žele novi pozitivan rezultat koji bi ih dodatno približio vrhu tabele, gdje im je cilj biti u ovoj sezoni.

Dodatne poteškoće treneru crno-crveni Vladi Jagodiću zadaju povrijeđeni igrači. Ono što je sigurno da protiv Zvijezde zbog povreda neće nastupiti Lakičević i Kajkut, dok se Mešanović tek oporavio pa ni on neće konkurisati za ovu utakmicu.

Zbog tri žuta kartona pravo nastupa nema ni mladi reprezentativac Sead Jakupović, dok je zbog povrede na okupljanju juniorske reprezentacije mladi Dženan Bureković izgubljen za naredni period.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pozitivna vijest za stučni štab jeste oporavak Harisa Ribića i Marka Nestorovića, koji će konkurisati za utakmicu protiv Zvijezde.

Nakon mnogo problema sa povrijeđenim igračima, neće biti iznenađenje, ako u Gradačcu od prve minute zaigraju tri mlada igrača koji su po godištu još juniori, stoper Renato Gojković, veznjak Vladimir Grahovac i napadač Namir Alispahić. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.