Čelik bolji od slovenskog Triglava

Neumorni Mešanović ponovo strijelac

Čelik bolji od slovenskog Triglava

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odigrali drugu od ukupno četiri utakmice koje su planirane na desetodnevnim pripremama u hrvatskom Rovinju. 

Nakon pobjede nad slovenskim Šenčurom, danas su izabranici trenera Nizaha Hukića bili bolji i od Triglava iz Kranja, ekipe koja se takmiči u Prvoj ligi Slovenije (1.SNL).

Nakon što je svojim golovima donio dvije pobjede protiv Budućnosti iz Banovića, te Šenčura, danas je mladi napadač Jasmin Mešanović nastavio seriju golova, pokazavši da će na proljeće biti glavna uzdanica Zeničana u napadu.

Zeničani su danas rezultatom 3:1 savladali 10-plasiranu ekipu slovenskog prvenstva, a kao što smo već spomenuli, centralna figura bio je Mešanović, koji je postigao dva gola, jedan je dodao i veliko pojačanje u zimskoj pauzi - Fenan Salčinović.

Slovenci su bolje otvorili utakmicu, te poveli u petoj minut, međutim Mešanović s penala poravnava na 1:1 u 18. minut. Na poluvrijeme se otišlo s neodlučenim rezultatom, da bi u drugom poluvremenu crno-crveni zaigrali puno bolje, te golovima Mešanovića u 52. minuti i povratnika u redove Čelika Salčinovića u 70. minuti riješili utakmicu u svoju korist.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani su danas nastupili u sastavu: Adilović, Huseinspahić, Jusić, Gojković, Bašić, Bajraktarević, Grahovac, Simić, Dedić i Mešanović. U drugom poluvremenu su ušli ostali igrači, a zbog povreda nisu igrali Marin Popović, Darko Mišić i Aid Vehabović.

Čelik je protiv Triglava igrao na terenu u Medulinu, a do kraja priprema u Rovinju odigrat će još dvije utakmice u srijedu protiv hrvatskog Pomorca, te u petak protiv Rudara iz Velenja, nakon čega je planiran povratak u Zenicu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.