Čelik bolji od Željezničara, SFK 2000 slavio sa 7:0

Ženska Premijer liga, 4. kolo

Čelik bolji od Željezničara, SFK 2000 slavio sa 7:0

E. Škorić

U nedjelju su odigrane sve utakmice četvrtog kol Premijer lige Bosne i Hercegovine za nogometašice.

ŽNK Čelik je protiv Željezničara stigao do prve pobjede, slavivši s 2:0, dok je ovo bio i četvrti poraz gošća iz Bosanske Krupe.

Berina Kobilica je postigla jedan gol za domaće, a jedan je došao nakon greške gostujuće golmanke Dijane Kurtović, koja je u 41. postigla autogol.

SFK 2000 je u Modriči slavio sa 7:0. Po dva gola za aktualne prvakinje postigle su Amira Spahić i Armisa Kuć, dok su Monika Kuliš i Jasna Đoković postigle po jedan gol.

Banjalučanke su sa 2:0 slavile u Bijeljini protiv ekipe Radnik-Bumerang. Jelena Koprena i Marija Aleksić su tresle domaću mrežu. Mladost je u Srebreniku sa 2:1 savladala domaću Gradinu.

Selma Mešanović je u 55. bila strijelac za Gradinu, a Ivona Palinić u 22. i Josipa Strukar u 61. minuti za gošće.

Nakon četiri kola, Mladost je na vrhu tabele sa 12 bodova, SFK je drugoplasirana sa 9 bodova i utakmicom manje, baš koliko ima, također uz utakmicu manje, i Banja Luka na trećem mjestu. Jedini bez bodova je Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.