Čelik će do početka prvenstva imati respektabilnu ekipu

Zeničani trenirali na Kamberovića polju

Čelik će do početka prvenstva imati respektabilnu ekipu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika posljednji su krenuli s pripremama za Premijer ligu, koja će naredne sezone brojati 12 klubova. Zeničani imaju velike probleme i dugove, ali skoro svaku sezonu uspiju da sastave solidnu ekipu, koja se takmiči u najjačem rangu takmičenja.

Iako su ih svi otpisali, zbog odlaska najboljih igrača iz kluba, crno-crveni će sigurno imati respektabilan tim do početka prvenstva. Svakako da je nedostatak, što tim još nije kompletiran, te njegova neuigranost. Novi šef struke Kemal Alispahić na današnjem treningu imao je blizu 30-tak igrača, od kojih je mnogima istekao ugovor, a bilo je i novih imena, te onih koji se nalaze na probi.

Odvojeno su trenirali Smriko, Brković, Pezer, Hećo, M.Popović, Salčinović i Jusić, dok su ostali nakon početnog zaigravanja igrali na dva gola.

Svakako da vrijedi istaći nekoliko imena, koja su se danas pojavila na treningu, to su stoper Emrah Hasanhodžić bivši defanzivac Željezničara i Travnika, zatim Tarik Handžić nekad najbolji strijelac omladinske lige i bivši igrač Sarajeva, te Bosne iz Visokog i Bojan Burazor, omaleni veznjak, koji je prošle godine bio ponajbolji igrač Rudara iz Prijedora.

U narednim danima očekuje se dolazak i novih pojačanja, a spominju se imena Ratka Dujkovića, Adisa Nurkovića, Amira Zolja, Riada Demića i Anesa Haurdića.

Bez obzira na sve probleme, Kemal Alispahić će sigurno imati respektabilnu ekipu u narednoj sezoni Premijer lige, a koliko će uspjeti da uigra sve nove igrače ostat će da se vidi u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani prvu utakmicu u Premijer ligi igraju na Bilinom polju protiv Metalleghe iz Jajca, a generalku pred prvenstvo bi trebali imati sedam dana prije početka lige protiv Viteza, kojeg s klupe predvodi bivši igrač i trener crno-crveni Boris Pavić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi