Čelik dočekuje Široki, Metalleghe protiv Mladosti

Nastavlja se borba za opstanak

Čelik dočekuje Široki, Metalleghe protiv Mladosti

Danas će, s početkom u 17 sati, biti odigrane sve tri utakmice 5. kola Lige za opstanak.

Čelik će na svom terenu dočekati Široki Brijeg u nadi da će doći do pobjede i tako povećati svoje šanse da, ipak, opstane u ligi.

Širokobriježani na Bilino polje dolaze bez prevelikog rezultatskog imperativa jer su u potpunosti usmjereni na revanš polufinala Kupa BiH, ali su iz tabora kluba sa Pecare najavili da će igrati maksimalno angažovano i pokušati pobijediti.

Metalleghe će u ovom kolu također biti domaćin, a u Banjaluci će dočekati Mladost. Jajčani silno žele doći do tri boda, dok Mladost više nema šta da izgubi jer je prije nekoliko dana eliminisana iz Kupa i do kraja sezone joj ostaje da 'odradi' preostale utakmice što je bolje moguće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izuzetno važan meč očekuje i ekipu Viteza, koja će pred domaćom publikom imati ogroman imperativ pobjede nad Olimpikom. Vitežanima je opasno ugroženo mjesto u sigurnoj zoni, a gostovanje najslabije ekipe u Premijer ligi je idealna prilika za osvajanje bodova koji su neophodni.

Šest kola prije kraja prvenstva Metalleghe ima 26, Vitez 25, Čelik 21 a Olimpik 15 bodova i jasno je da nas čeka još dosta uzbuđenja, iako bi možda već danas neke stvari mogle biti mnogo jasnije.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti