Čelik golom Karića savladao Donji Srem

Posljednja utakmica Zeničana u Crikvenici

Čelik golom Karića savladao Donji Srem

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u Umaguodigrali i četvrtu utakmicu u sklopu 10-dnevnih priprema koje odrađuju u Hrvatskoj. Protivnik izabranicima Elvedina Beganovića danas je bila ekipa Donjeg Srema, koja se takmići u drugom rangu nogometa u Srbiji.

Zeničani su danas bili bolja ekipa tokom čitave utakmice, a dobru igru krunisali su golom u 65.minuti. Nakon što je jedan igrač Donjeg Srema igrao rukom u svome petercu, glavni sudija pokazao je na najstrožiju kaznu. Siguran s bijele tačke bio je Mahir Karić, čiji je gol na kraju bio i jedini na utakmici. Čelik je sasvim zasluženo pobijedio Donji Srem 1:0, te tako upisao treću pobjedu uz jedan remi u četiri utakmice koliko su odigrali u drugoj fazi priprema.

Danas stručni štab nije mogao računati na povrijeđene Aida Vehabovića i Marina Popovića, dok su svi ostali igrači sem rezervnog golmana Semira Bukvića danas dobili šansu za igru.

Čelik:Adilović, Kojić, Jusić, Džidić, Kazazić, Grahovac, Hećo, Bajraktarević, Dedić, Selimović i Karić. Još su igrali:Bureković, Pezer, Salčinović, G.Popović, Duraković,Heco, Imamović, Šabanović i H.Adilović.

U povratku s utakmice delegacija Zeničana će svratiti u Rijeku, gdje će na stadionu Rujevica, prisustvovati utakmici HNL-a između Rijeke i Lokomotive, dok će sutra ujutru  nakon treninga krenuti za Zenicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do početka prvenstva crno-crveni će odigrati još jednu utakmicu, koja će biti i generalna proba. Protivnik koji će se Čeliku suprostaviti na Bilinom polju sedam dana prije nastavka prvenstva još nije poznat.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi