Čelik i Borac iz Čačka odigrali bez pobjednika

Prijateljska utakmica na Zlatiboru

Čelik i Borac iz Čačka odigrali bez pobjednika

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Zlatiboru odigrali svoju prvu od ukupno tri dogovorene utakmice u okviru drugog dijela priprema, gdje je predviđeno odigravanje utakmica i uigravanje ekipe.

Protivnik izabranicima Borisa Pavića danas je bila ekipa Borca iz Čačka, ekipa koja je prošlu sezonu u srbijanskoj Super ligi okončala na 13 poziciji.

Nakon 90. minuta igre na kraju nije bilo pobjednika, u prvom dijelu utakmice crno-crveni su bili bolji rival, ali je golman Borca bio raspoložen jer je odlične šuteve sa oko 20 metara Anela Dedića i Vernesa Selimovića sjajno odbranio. 

Na pauzu se otišlo rezultatom 0:0, a u drugom dijelu utakmice vidjeli smo bolju utakmicu. Zeničani su bili bolji rival, ali u jeku napada primili su gol iz prekida u 63. minuti nakon velike gužve u petercu. Nastavili su igrači Čelika sa napadima prema golu Borca, a nakon nekoliko opasnih situacija, stigli su i do poravnanja rezultata 1:1, Vernes Selimović sjajno je ubacio iz prekida, stvorila se velika gužva, a najspretniji je bio Anel Dedić, koji sa tri metra glavom u 86. minuti pogađa za izjednačenje što je na kraju bio i konačni rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je nastupio u sljedećem sastavu:Adilović, Kojić, Kazazić, Jusić, Bureković, Pezer, Bajraktarević, Dedić, Popović, Selimović i Karić. U drugom poluvremenu još su nastupili: Bukvić, Popović, Duraković, Dujmović, Šabanović, Hećo,Grahovac i Oglečevac.

Zeničani svoju narednu utakmicu u okviru priprema na Zlatiboru igra 8. jula protiv još jednog člana Super lige Srbije, ekipe Jagodine, koja je prošlu sezonu završila na 10 poziciji.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.