Čelik i GOŠK remizirali u Gabeli

Posljednja provjera za Zeničane

Čelik i GOŠK remizirali u Gabeli

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u Gabeli odigrali generalku protiv domaćeg GOŠK-a. Bila je ovo posljednja provjera za izabranike trenera Borisa Pavića pred nastavak prvenstva i prvu utakmicu protiv Viteza u gostima.

Zeničani su deset dana boravili u Međugorju, a danas su u povratku odigrali i susret protiv ekipe koja se takmiči u Prvoj ligi FBiH i koja na proljeće ima ambicije ući u Premijer ligu.

Čelik je danas nastupio u sljedećem sastavu: Adilović, Kojić, Jusić, Popović, Hećo, Pezer, Anel Dedić, Pezer, Selimović, Simić i Alen Dedić. Ova postava bi trebala istrčati u prvom kolu nastavka protiv ekipe Viteza. 

Zeničani su bili bolji u današnjem susretu, ali je GOŠK poveo pred kraj prvog poluvremena nakon jednog prekida, u drugom poluvremenu Zeničani su odigrali mnogo bolje što im se isplatilo na početku drugog dijela igre kada je u 52. minuti Alen Dedić oboren nepropisno od strane odbrane Goška u kaznenom prostoru. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je iskusni Nikola Simić za 1:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Čelik je u dosadašnjem dijelu priprema odigrao sedam utakmica sa učinkom od tri pobjede i četiri neriješena rezultata. Tako su izabranici Borisa Pavića pripreme završili bez poraza, međutim najveći problem za crno-crvene u dosadašnjem dijelu priprema su realizacija i postizanje golova iz izglednih situacija, Čelik je u prvom dijelu prvenstva slabo postizao golove, te ako žele poboljšati poziciju na tabeli morat će navalni igrači proraditi i češće zabijati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.