Čelik i Mladost remizirali u sjajnoj utakmici

Prijateljska utakmica u Zenici

Čelik i Mladost remizirali u sjajnoj utakmici

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Mladosti iz Doboja kod Kaknja danas su na Kamberovića polju na terenu s umjetnom travom odigrali prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za nastavak sezone.

Zeničani su danas nastupili bez povrijeđenih Vernesa Selimovića i Ahmeda Džafića, dok se na početku utakmice povrijedio i sjajni Fenan Salčinović kojem je stradalo koljeno.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu, pa su tako nakon početnog pritiska u vodstvo došli već u 10. minuti utakmice. Hećo i Karić su odigrali sjajno dupli pas, a Karić je srušen u kaznenom prostoru, tako da je glavni sudija Adis Todorovac pokazao na bijelu tačku, siguran je bio iskusni Nikola Simić za 1:0 za crno-crvene.

Nakon gola Čelika, gosti su zaigrali mnogo ofanzivnije, te su na krilima bivših igrača Čelika Dilavera, Isakovića i Šišića stvorili nekoliko prilika pred golom Adilovića. Najljepši momenat na utakmici dogodio se u 22. minuti, kada nekadašnji veznjak Čelika, a sada najbolji igrač Mladosti 24-godišnji Aldin Šišić sjajnim lob udarcem sa više od 20 metara postiže pogodak za 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu igre nakon mnogih izmjena koje su izvršili treneri Boris Pavić i Nijaz Kapo, gosti su stigli do rezultatskog preokreta u 70. minuti. Još jedan bivši junior Čelika, Dženis Huseinspahić driblingom se riješio Jove Kojića, te je lob udarcem sa 10 metara iskosa s lijeve strane matira rezervnog golmana Semira Bukvića za rezultat 1:2 u korist Mladosti.

Slavlje gostiju je trajalo samo tri minute, a drugi gol za domaćine postiže sjajni Alen Dedić topovskim udarcem sa 10-ak metara za 2:2, što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

Zeničani će u subotu u Zenici odigrati još jednu utakmicu protiv ekipe Goražda, dok je za narednu sedmicu planiran odlazak u Međugorje, gdje će crno-crveni odigrati još nekoliko utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Adilović, Bureković, Jusić, Kojić, Bureković, An.Dedić, Grahovac, Simić, Popović, Salčinović i Karić.

Mladost: Hinović, Hrelja, Alagić, Hasanović, Rizvanović, Savić, Šišić, Durmić, Dilaver, Džafić i Isaković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.