Čelik i Sloga odigrali bez golova

Pripremna utakmica u Ljubuškom

Čelik i Sloga odigrali bez golova

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika od srijede se nalaze u Međugorju, gdje će ostati 10 dana, a planirano je da se u okviru druge faze priprema odigraju tri utakmice.

Prva utakmica na rasporedu odigrana je danas u Ljubuškom, gdje su izabranici trenera Borisa Pavića gostovali kod ekipe Sloge, koju s klupe predvodi bivši trener Čelika Boris Gavran.

Domaća ekipa danas se pokazala kao tvrd orah za goste iz Zenice, koji su danas isprobali i određene taktičke varijante, uz nekoliko promjena u početnoj postavi. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova 0:0, iako su crno-crveni imali više od igre i nekoliko dobrih prilika preko danas najopasnijeg igrača Alena Dedića nisu uspjeli pronaći put do mreže danas odličnog golmana Sloge.

U drugom dijelu utakmice viđen je sličan nogometa kao u prvom dijelu, domaćini dosta tvrdi i rastrčani, tako da gosti nisu imali mnogo rješenja da ugroze gol domaćina. Na kraju se završilo bez pobjednika nepopularnim rezultatom 0:0, što je Čeliku bio ukupno drugi remi u dosadašnjem dijelu priprema, Zeničani su ostvarili i tri pobjede u ukupno pet odigranih utakmica dosada.

Čelik je danas nastupio u sastavu: Adilović, Hećo, Jusić, Gojković, Kavazović, Grahovac, Bajraktarević, Popović, Karić, Alen Dedić i Zec. Još su igrali: Bukvić, Bureković, Kazazić, Kojić, Pezer, Selimović, Simić Pejić, Alispahić i Sikira.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.